Bosz kritisch: 'Aardige wedstrijd, maar kan nog veel beter'

Reacties

Peter Bosz zag Vitesse in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag voor de tweede keer op rij zes goals maken in een Eredivisiewedstrijd, maar de trainer van de Arnhemmers vond dat zijn elftal niet zo goed speelde als tijdens de eerste speelronden van het seizoen.

Bosz kritisch: 'Aardige wedstrijd, maar kan nog veel beter'

Opmerkelijk genoeg leverden juist die eerste vier duels maar één punt en vier treffers op, terwijl Vitesse in de vier optredens daarna tien punten verzamelde. Met twintig goals is Vitesse na de 6-1 zege op ADO ook de meest scorende ploeg van de Eredivisie. Koploper PSV scoorde één keer minder, maar heeft wel vier punten meer met nog één wedstrijd te spelen. Bosz erkende dat zijn ploeg daar ook had kunnen staan. 'Dat had misschien wel gemoeten, maar daar hebben we nu niks meer aan. Ik ben blij dat we de laatste weken in ieder geval wel doelpunten maken.'

Vitesse scoorde vrijdagavond dan wel zes keer tegen ADO, er ontbrak volgens Bosz nog voldoende in het spel van zijn elftal. 'Vooral in de eerste helft deden we niet alles goed. We leden onnodig balverlies en hadden ze nog veel meer pijn kunnen doen. Er zijn nog veel dingen die beter moeten. Juist in die eerste wedstrijden speelden we tegen betere tegenstanders als Ajax en PSV wel heel erg goed. Het blijft jammer dat we onszelf toen niet beloond hebben.'

Bosz was bovendien niet te spreken over de tegengoal van Michiel Kramer, waardoor Vitesse opnieuw niet de nul hield. 'We zullen er dit seizoen nog wel meer tegen gaan krijgen, maar het klopt wel dat ik daar doodziek van ben. Want ook deze goal was weer te voorkomen. Ik vind ons wel aardig spelen, maar ik zie toch nog een heleboel dingen die veel beter moeten', aldus de kritische Bosz, die tot slot stelde trots te zijn op het debuut van zijn zoon Gino, die vlak voor tijd inviel.

Vechten
Marko Vejinovic was met twee treffers uit een penalty en één uit een vrije trap de grote man bij Vitesse. 'Nu de ballen er in vliegen, zie je dat we kwaliteit hebben', aldus de 24-jarige middenvelder. Het had overigens niet veel gescheeld, of hij had geen hattrick gemaakt. Vejinovic wilde eigenlijk Abiola Dauda het maken van de 6-1 gunnen. Die begon vervolgens met Bertrand Traore echter te vechten om wie de strafschop zou nemen. 'Geef die bal nu maar terug, als je gaat vechten. Dan neem ik 'm wel', was de reactie van de Arnhemse uitblinker.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.