VI Live: Nijmeegse vreugde in Almere, Vitesse productief

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waarin het (in)ternationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: Nijmeegse vreugde in Almere, Vitesse productief

22.09 uur: VLAG KAN UIT BIJ NEC
De eerste periodetitel is vergeven en gaat nar Nijmegen. NEC boekt ten koste van Almere City FC de achtste zege van het seizoen en blijft daarmee Roda JC en FC Volendam voor.  

UITSLAGEN JUPILER
Almere City FC – NEC 1-2
Roda JC – Jong PSV 1-1
Fortuna Sittard – FC Volendam 0-1
FC Eindhoven – RKC Waalwijk 2-0
MVV Maastricht – FC Oss 0-2
Achilles ’29 – FC Emmen 1-2
FC Den Bosch – De Graafschap 1-2
VVV-Venlo – Helmond Sport 2-1
Jong Ajax – Jong FC Twente 5-1
Telstar – Sparta Rotterdam 4-3

21.56 uur: WACHTEN OP NEC
De eerste periode lijkt vergeven. Roda JC verspeelt twee punten tegen Jong PSV, waar outsiders FC Volendam en FC Eindhoven wel winnen. Maar koploper NEC staat in Almere ruim voor (0-2). Alleen als er echt iets geks gebeurt, dan verandert dat de uitkomst. Daarvoor staan er in Almere nog elf minuten op het scorebord.

21.49 uur: EINDSTAND VITESSE – ADO DEN HAAG 6-1
Daar is het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Björn Kuipers, Vitesse wint met 6-1 van ADO Den Haag. Na rust gebeurde er behoudens de rake strafschop van Marko Vejinovic en het Eredivisiedebuut van Gino Bosz (de zoon van trainer Peter Bosz) weinig meer. Desondanks zullen de Arnhemmers met een tevreden gevoel kijken wat de overige zestien Eredivisieteams er dit weekend van bakken.

21.18 uur: VITESSE SCOORT WEER ZES KEER, HATTRICK VEJINOVIC
Voor de tweede keer in een week tijd maakt Vitesse zes goals in een Eredivisieduel. Uit de tweede strafschop van de avond maakt Marko Vejinovic zijn derde doelpunt van de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Ditmaal was een overtreding van Kevin Jansen aanleiding voor Björn Kuipers om naar de stip te wijzen.

20.53 uur: PERIODESTRIJD WEER HERVAT NA STAKING  
De beslissing van de strijd om de eerste periodetitel loopt flinke vertraging op. In Almere gaan ze weer voetballen na een staking van bijna een half uur vanwege rellen op de tribunes na de 0-1 van NEC. Van de andere kanshebbers leiden Roda JC (1-0 tegen Jong PSV) en FC Eindhoven (1-0 tegen RKC Waalwijk) bij rust. FC Volendam staat bij Fortuna Sittard op 0-0.

20.45 uur: RUSTSTAND VITESSE - ADO DEN HAAG 5-1
Vitesse is tot dusver genadeloos in de afronding. Halverwege leidden de Arnhemmers met 5-1 tegen ADO Den Haag. Vorige week won de ploeg van trainer Peter Bosz ook al met ruime cijfers van FC Dordrecht (6-2).

20.40 uur: VEJINOVIC ZORGT OOK VOOR 5-1
Inmiddels mogen we toch wel van een doelpuntenfestijn spreken... Marko Vejinovic schiet uit een strafschop de zesde treffer van de avond binnen. Scheidsrechter Björn Kuipers legde de bal op de stip na hands van ADO Den Haag-spits Mike van Duinen.

20.37 uur: VRIJE TRAP VEJINOVIC ZET TELLER OP VIJF
En daar is het vijfde doelpunt! Een vrije trap van Marko Vejinovic, die de muur van ADO Den Haag licht toucheert, belandt achter doelman Martin Hansen. De ploeg van trainer Peter Bosz gaat comfortabel aan de leiding: 4-1.

20.32 uur: NIEUW DOELPUNTENFESTIJN LONKT
Net als vorige week tegen FC Dordrecht tekent zich opnieuw een doelpuntenfestijn af in een wedstrijd van Vitesse. Timothy Derijck kopt de bal in eigen doel na een voorzet van Rochdi Achenteh: 3-1.

20.21 uur: KRAMER DOET WAT TERUG
Zal het vanavond voor Vitesse toch niet zo makkelijk gaan als tegen FC Dordrecht? ADO Den Haag doet na twintig minuten wat terug. Piet Velthuizen kan een inzet van Roland Alberg nog uit zijn doel tikken, maar moet toezien hoe Michiel Kramer de rebound wel benut: 2-1.

20.14 uur: LEERDAM SCOORT OPNIEUW
Wéér is het raak en weer is het Kelvin Leerdam. Uit een voorzet van Bertrand Traore tikt hij de bal achter zijn standbeen in het Haagse doel. Het lijkt er sterk op dat Vitesse doorgaat waar het vorige week tegen FC Dordrecht (6-2) al mee was begonnen: doelpunten maken. Vitesse en Leerdam hebben de smaak te pakken: 2-0!

20.05 uur: LEERDAM HAALT DE TREKKER OVER
Dat is vlug! We zijn amper vijf minuten onderweg of Kelvin Leerdam schiet de bal na voorbereidend werk van Valeri Qazaishvili in de korte hoek hard langs ADO Den Haag-doelman Martin Hansen: 1-0. Het is de eerste treffer van het seizoen voor Leerdam, die de vorige jaargang nog acht keer scoorde.

20.00 uur: AFTRAP IN JUPILER LEAGUE
De eerste periodetitel in de Jupiler League staat vrijdag op het spel. Wordt het NEC, Roda JC Kerkrade, FC Volendam of de outsider FC Eindhoven? Gaan Almere City FC, Jong PSV, Fortuna Sittard of RKC Waalwijk als tegenstanders de plannen in de war schoppen?

Voetbalhumor in Gelredome voor het duel van Vitesse met ADO Den Haag.
Voetbalhumor in Gelredome voor het duel van Vitesse met ADO Den Haag.

20.00 uur: AFTRAP VITESSE - ADO DEN HAAG
Vitesse en ADO Den Haag beginnen aan het Eredivisieduel van vrijdagavond. Kunnen de Arnhemmers de tweede competitiezege op rij boeken, of wint ADO voor het eerst sinds 24 augustus weer een Eredivisiewedstrijd?

18.48 uur: TRIO TERUG BIJ ADO
ADO Den Haag-trainer Henk Fraser heeft zijn elftal voor het uitduel met Vitesse wél op drie plaatsen aangepast. Timothy Derijck keert na zijn schorsing terug in de defensie. Door de blessure van Thomas Kristensen is er ook weer plaats voor Roland Alberg. In de aanval krijgt Xander Houtkoop weer eens een kans vanaf de aftrap.
Opstelling ADO Den Haag: Hansen; Zuiverloon, Derijck, Kanon, Meijers; Malone, Jansen, Alberg; Houtkoop, Kramer, Van Duinen.

18.38 uur: VITESSE MET ZELFDE ELF
Over krap anderhalf uur gaat de achtste speelronde van de Eredivisie van start. Vitesse moet thuis tegen ADO Den Haag (20.00 uur) een goed vervolg geven aan de 6-2 zege van vorige week tegen FC Dordrecht. Trainer Peter Bosz denkt dat te kunnen doen met exact dezelfde ploeg die De Schapenkoppen over de knie legde.
Opstelling Vitesse: Velthuizen; Wallace, Van der Heijden, Kruiswijk, Achenteh; Leerdam, Qazaishvili, Vejinovic; Traoré, Dauda, Oliynyk.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.