Zelfs ijskonijn Dolberg toont blijdschap na droomweek

Reacties

Ook na de eerste hattrick uit zijn loopbaan heeft Kasper Dolberg de pers uiterst koel te woord gestaan. De negentienjarige Ajax-spits beleefde een schitterende week en onderkende dat ook. Hij verwoordde zijn blijdschap evenwel op de voor hem kenmerkende rustige wijze.

Zelfs ijskonijn Dolberg toont blijdschap na droomweek

In de voorbije maanden toonde de Deen zich al vaker een ijskonijn. Geconfronteerd met de eerste hattrick uit zijn loopbaan erkende hij dat het toch wel wat met hem deed. 'Natuurlijk is het heel speciaal. Het is ongelofelijk mooi om voor de eerste keer drie keer te scoren.'

'En dat ook nog eens binnen veertig minuten', vervolgde Dolberg in gesprek met de NOS. 'Ik voelde me heel goed vandaag. De kansen waren er gelukkig. Ik ga een wedstrijd altijd in met de verwachting te scoren. Dat heb ik vandaag ook gedaan. Als je dat als spits niet doet, is er iets mis…'

De hattrick tegen NEC (5-0) van zondag was niet het enige hoogtepunt van de afgelopen week voor Dolberg. In de aan het competitieduel voorafgaande interlandperiode maakte hij in het WK-kwalificatieduel met Kazachstan als invaller zijn debuut voor de nationale ploeg. 'Daar heb ik van kleins af aan al van gedroomd. Het was een mooie week. De spelers waar ik lang alleen op de tv naar keek, waren nu ineens mijn ploeggenoten', aldus Dolberg, die het oefenduel met Tsjechië door een voetblessure moest laten schieten.

Of Dolberg net als bij Ajax ook bij de Deense ploeg eerste spits moet worden? 'Dat weet ik niet hoor. Ik moet vooral zo doorgaan en dan zien we wel verder', aldus de Ajacied, die met acht competitietreffers gedeeld topscorer van de Eredivisie is. Die eretitel deelt hij met landgenoot Nicolai Jørgensen (Feyenoord) en Enes Ünal (FC Twente).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.