Feyenoord-spits Jørgensen helpt Denemarken aan gelijkspel

Denemarken heeft de oefeninterland op bezoek bij Tsjechië met 1-1 gelijkgespeeld. Het doelpunt van de bezoekers kwam op naam van Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen.

Zeven minuten voor rust tekende de 25-jarige Eredivisie-topscorer voor de gelijkmaker. Bij een corner kon hij een door Simon Kjær doorgekopte bal binnentikken (foto onder). Daarmee tekende de aanvaller van de Rotterdammers in zijn 22ste interland voor zijn zesde goal.

In de eerste helft had Antonín Barák al na acht minuten de score geopend. In de tweede helft slaagden beide ploegen er niet meer in het verschil nog te maken.

Bij de Denen verscheen Ajacied Lasse Schöne ook aan de aftrap. Kasper Dolberg ontbrak vanwege een blessure. Het is nog niet duidelijk of hij zondag met Ajax kan aantreden tegen NEC. Jørgensen, met acht goals topscorer in de Eredivisie, neemt het dan met Feyenoord in De Kuip op tegen PEC Zwolle.

Zowel Tsjechië als Denemarken moet in de WK-kwalificatiecampagne overigens nog aan de bak om plaatsing voor het mondiale eindtoernooi in Rusland af te dwingen. Tsjechië is de nummer vier van Groep C met vijf punten uit vier optredens. Denemarken is derde in Groep E met zes punten uit vier duels.