Ramselaar droomt van Barça, Oranje niet in Van Gogh-shirt

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ramselaar droomt van Barça, Oranje niet in Van Gogh-shirt

'Ooit een belletje uit Spanje is wel het doel'
Bart Ramselaar ziet het wel zitten om ooit bij Barcelona, de club waar hij fan van is, aan de slag te gaan. In de toekomst wil de PSV-middenvelder de stap naar Spanje maken. 'Het spel van Barcelona is fantastisch om te zien. Hoe Iniesta en Busquets spelen, lijkt simpel, maar het is het hoogste niveau van de wereld. Isco is sterk aan de bal, creatief met zijn dribbels en acties. Daar kijk ik ook graag naar.' (NOS)

Alexis Sánchez had zich woensdagnacht even niet onder controle toen Chili een penalty tegen kreeg tegen Uruguay.

'Met bewondering kijk ik naar de ontwikkeling van Kasper Dolberg'
• Ajax-talent Matthijs de Ligt heeft veel respect voor generatiegenoot Kasper Dolberg, die uitblinkt in de spits bij de Amsterdammers. Op de Ajax-website zegt hij: 'Dat hij dit nu wekelijks op de mat legt, heeft ons wel een klein beetje verrast. Het mooie aan hem is dat hij nog steeds dezelfde Kasper is als voor zijn doorbraak. Een stille en bescheiden jongen, iemand die de kat uit de boom kijkt. Maar eenmaal op het veld schiet hij de ballen één voor één binnen. Het is een goede jongen, ik ben echt trots op hem.'

• De KNVB reageert op passende wijze op het gerucht dat Oranje in een door Vincent van Gogh geïnspireerd shirt gaat spelen.

• Deze treffer van Toni Duggan bij de vrouwen van Manchester City mag er zijn.

'De jongens appten me: dit is het moment dat je erbij komt. Helaas was dat niet het geval'
Ridgeciano Haps herhaalt in gesprek met FOX Sports nog maar eens zijn wens om uit te komen voor het Nederlands elftal. De linksback van AZ vindt dat hij in Oranje thuishoort. 'Ik vind dat ik het laat zien in de Eredivisie, maar ik moet wachten op mijn kans.' Daarvoor moet Haps wachten op 2017, want na de blessure van Terence Kongolo riep bondscoach Danny Blind onlangs PSV-verdediger Joshua Brenet op.

• De achttienjarige Shanta Kordbatchje doet er alles aan om zoveel mogelijk op Cristiano Ronaldo te lijken. Hij doet zijn best, maar het verschil tussen de twee is nog vrij duidelijk aanwezig.

☀️��

Een foto die is geplaatst door Shanta Ronaldo (@shantaronaldo) op

• Luís Carlos Almeida da Cunha, oftewel Nani, viert donderdag zijn 30ste verjaardag. Zou Cristiano Ronaldo hem hebben gefeliciteerd terwijl hij terugdacht aan dit moment uit 2010?

• Nederland is nog in de ban van de Sint en zijn pieten. In Engeland zijn ze al bezig met Kerst. Manchester City geeft alvast een idee wat het van plan is. The Citizens lichten een tipje van de sluier op met een sneeuwballengevecht tussen Rode Duivels Kevin De Bruyne en Vincent Kompany. De aanvallende middenvelder heeft alle vertrouwen deze strijd te winnen: 'Het is makkelijk om het hoofd van Kompany te raken.'

'Het WK is niet een toernooi voor de grote landen, maar hoort de hele wereld toe.'
• FIFA-president Gianni Infantino heeft in Duitsland een medestander om het deelnemersveld van een WK verder uit te breiden. 'Vanwege de sportpolitieke en economische overwegingen is het goed zoveel mogelijk landen op het WK te hebben', zegt FSV Mainz 05-trainer Martin Schmidt in Frankfurt Allgemeine Zeitung. 'Er moet wel een soort voortoernooi komen met een plaatsingslijst.'

'Ik zou wel een hond willen zijn. Dat vind ik heel mooie dieren. En dan kan je ook de hele dag lekker knuffelen.'
Vaclav Cerny kreeg bij Ajax tijdens een Ajax Kids Persconferentie ongebruikelijke vragen. Een daarvan was welk dier hij zou willen zijn... (Ajax-website)

• Bij Grêmio richten fans hun giftige pijlen op trainer Renato Gaucho, en dan in het bijzonder op zijn dochter en model Carolina Portaluppi. Want die heeft de Braziliaanse club namelijk een straf opgeleverd. Tijdens de halve finale om de Copa do Brasil vierden vader en dochter het succes op Cruziero (2-0) samen, op het veld.

'Wij veroordelen de liefde van een vader voor zijn dochter niet. Maar zij mocht daar niet zijn', luidt het onverbiddelijke oordeel van de Braziliaanse tuchtcommissie, die Grêmio naast een boete het thuisvoordeel van de finale ontneemt.   

'We hadden wel een ander ding gemeen: Chinese eigenaren.'
• Walter Zenga had naar eigen zeggen bij Wolverhampton Wanderers te maken met een meer ongeduldige clubleiding dan Frank de Boer bij Internazionale heeft ervaren. De Italiaanse oud-international kreeg na 87 dagen zijn ontslag. (Gazzetta dello Sport)

• In Noord-Korea is een plan uitgestippeld om de jonge voetbaltalentjes supertalenten te maken, 'die de kwaliteiten van Lionel Messi kunnen overtreffen'. Aan het woord is Yu-Il Ri, trainer van een voetbalschool in Pyongyang. Maar Noord-Korea-bondscoach Jörn Andersen zet zijn vraagtekens bij geplande 'globale dominantie'. Hij trapt op de rem: 'Ik geloof niet dat ze een Messi kunnen maken. Maar wel goede spelers voor Azië.' (AFP)  

'Naast PSV gaat het een van mijn hoofddoelen worden om vast bij Oranje te zitten. Niet direct basis, maar wel om daar naar te streven. Ik wil zo goed mogelijk presteren bij PSV om het Rick Karsdorp moeilijk te maken.'
Joshua Brenet heeft de smaak te pakken na zijn debuut voor Oranje. De PSV-verdediger weet hoe hij zijn doel kan bereiken. (PSV-TV)

• De liefde voor je club, in dit geval PSV, brengt je ver. Jeton Bierens legt letterlijk veel kilometers af om zijn cluppie in actie te zien. De 21-jarige Brabander trekt met een rugzak rond door Australië, maar voor de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid van volgende week woensdag keert hij terug van de andere kant van de aardbol.

'Twee vrienden lieten weten dat ze vanuit Nederland naar de wedstrijd gaan. Ik was jaloers, wilde er bij zijn en heb op één avond besloten ook te gaan', vertelt Bierens in het Eindhovens Dagblad. 'Ik ben blij dat ik ga. De sfeer bij Europese uitwedstrijden is waanzinnig.' En dat je er 67 uur voor moet vliegen neem je dan op de koop toe.

'In mijn lange carrière ben ik nooit eerder in deze situatie terecht gekomen. Natuurlijk kan ik niet leven met deze rol, maar ik heb het wel te accepteren. Kijk, als ik echt heel het seizoen op de bank zit, moeten we gaan praten.'
Heiko Westermann doet bij Ajax een nieuwe ervaring op, al is het niet eentje waarop de Duitse verdediger zat te wachten. (AD)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.