Zege brengt Sociedad boven de streep

Real Sociedad heeft een belangrijke zege geboekt, waardoor de ploeg van Sander Westerveld zich langzaam aan de degradatiezone onttrekt. Real Betis Sevilla bracht Aláves de derde opeenvolgende nederlaag op eigen veld toe.

Real Sociedad heeft zich boven de rode streep gewerkt. De ploeg van Sander Westerveld dankte de stijging op de ranglijst aan een nipte overwinning op Sevilla. Het enige doelpunt kwam op naam van Oscar De Paula, die in 69ste minuut scoorde. Westerveld hield zijn doel voor de derde keer schoon sinds hij in dienst kwam bij Sociedad.

Ook de andere degradatiekandidaat Rayo Vallecano pakte drie punten. Het ging ten koste van Tenerife, dat door de nederlaag troosteloos onderaan staat. Tenerife speelde ruim een uur met tien man, nadat Sergio Aragones een rode kaart had gekregen. Pas halverwege de tweede helft slaagde Rayo Vallecano erin de overtalsituatie uit te buiten. Elvir Bolic brak de ban. De Bosniër stelde vijf minuten voor tijd de zege veilig. Real Mallorca zakte onder de rode streep. De eilandbewoners verloren bij Real Zaragoza met één doelpunt verschil. Acuña maakte in de tweede helft het enige doelpunt voor Zaragoza, dat afstand nam van de degradatiezone. Las Palmas en Real Valladolid hielden elkaar in evenwicht (1-1). Het duel tussen middenmoters Osasuna en Espanyol bleef eveneens zonder winnaar (1-1).

Alavés verloor verder terrein op de titelkandidaten. Real Betis Sevilla was met 1-0 te sterk voor de ploeg van trainer Mané. Voor onmachtige Alavés betekende het de derde nederlaag op rij in het eigen Mendizorroza. Capi maakte op slag van rust de winnende treffer. Alavés eindigde met tien man. Fabricio Coloccini kreeg in de slotfase rood.