Zeefuik scoort twee keer bij debuut, maar mist penalty

Género Zeefuik heeft een hoofdrol opgeëist bij zijn debuut bij Heart of Midlothian door twee keer te scoren én een penalty te missen.

FC Groningen maakte donderdag bekend dat Zeefuik, die bij de Noordelingen op een zijspoor was beland, het seizoen afmaakte bij Hearts, dat koploper is op het tweede niveau in Schotland.

Twee dagen later kreeg Zeefuik een basisplaats toebedeeld in het uitduel met Dumbarton en de 24-jarige spits drukte direct zijn stempel bij zijn nieuwe werkgever. In de 52ste minuut maakte hij met een intikker de 0-3 voor zijn elftal en tien minuten later was het opnieuw raak voor Zeefuik die daarmee voor de 0-5 tekende.

Toen Hearts in de 65ste minuut bij een 5-1 voorsprong een penalty kreeg, was dat voor Zeefuik de uitgelezen mogelijkheid om zijn droomdebuut compleet te maken. De aanvaller zag zijn inzet echter gekeerd worden en direct daarna werd hij gewisseld. Aankomende vrijdag kan Zeefuik opnieuw aan de bak, als een uitduel met Glasgow Rangers op het programma staat.