Zapata schlemiel bij pijnlijke nederlaag AC Milan

AC Milan is zondagavond op zeer pijnlijke wijze onderuit gegaan in San Siro. De Colombiaan Cristian Zapata vervulde bij beide tegendoelpunten tegen Palermo een hoofdrol en vervolgens kon de ploeg van trainer Filippo Inzaghi geen moment imponeren, waardoor er met 0-2 werd verloren.

De beginfase van het duel in Milaan stond symbool voor de wedstrijd. Na een minuut kreeg Franco Vazquez al een enorme kans om de score te openen. Op dat moment ontsnapte AC Milan, waar Nigel de Jong in de basis stond en Marco van Ginkel negentig minuten op de bank zat, nog. Na drie minuten volgde wel een nieuwe teleurstelling. De Braziliaan Alex verstapte zich en moest vervangen worden door Zapata.

De entree van Zapata zou de ondergang van AC Milan inleiden. Twintig minuten na zijn invalbeurt kreeg de verdediger bij een corner de bal op zijn rug. Tot zijn ontsteltenis zag hij de bal in het doel hobbelen.

Door die goal leken de Rossoneri  flink van slag. Drie minuten na het openingsdoelpunt was het al 0-2. Opnieuw verdedigde Zapata belabberd. Paulo Dybala schudde de Colombiaan eenvoudig van zich af en schoot fraai raak. Met die 0-2 tussenstand haalde het aangeslagen AC Milan de rust, waarna een flink fluitconcert volgde.

Ruim een uur probeerde Milan uiteindelijk de negatieve marge van twee te verkleinen, maar dat dit in eigen huis tegen Palermo niet lukte was pijnlijk. Fernando Torres kon geen potten breken en ook de invalbeurten van Stephan El Shaarawy en Giampaolo Pazzini brachten geen verlossing. Zodoende won AC Milan voor het derde competitieduel op rij niet. De vorige twee wedstrijden eindigden in 1-1 tegen Fiorentina en bij Cagliari.

Door het gelijkspel heeft AC Milan al acht punten achterstand op koploper Juventus en bezet de ploeg van trainer Inzaghi, de opvolger van Clarence Seedorf, de zesde plek. Lazio heeft bovendien met een duel minder gespeeld maar een puntje achterstand. Palermo is de nieuwe nummer veertien.