Zeldzaam trefzekere De Jong: 'Ik heb niks aan die goal'

Reacties

Nigel de Jong mag dan zondag al zijn tweede competitiedoelpunt van het seizoen gemaakt hebben, de Oranje-international stapte na het gelijkspel tegen Fiorentina teleurgesteld van het veld af. De Milanezen hebben immers moeite om aan te blijven haken bij de top van de Italiaanse Serie A.

Zeldzaam trefzekere De Jong: 'Ik heb niks aan die goal'

De Jong opende met een kopbal voor rust de score, maar zag Fiorentina na de pauze de eindstand op 1-1 bepalen. 'Het was een goede wedstrijd, maar het is jammer dat we er geen drie punten aan overhouden', aldus De Jong in de Italiaanse pers. 'We willen bovenin meedraaien en hebben woensdag bij Cagliari de kans revanche te nemen', wees hij al op de midweekse speelronde.

Bij een zege had AC Milan op de derde plek gestaan. Een stek die aan het einde van het seizoen recht geeft op plaatsing voor de voorronde van de Champions League. Juventus is koploper met al zeven punten voorsprong op Milan, terwijl AS Roma tweede is met vier punten meer dan de Rossoneri. Udinese en Sampdoria vergaarden een puntje meer en Lazio staat op basis van doelsaldo een plekje hoger.

Voor De Oranje-international betekende de rake kopbal zijn tweede competitiegoal van het seizoen. Een zeldzaam hoge productie. Alleen bij Ajax was hij in een geheel seizoen vaker trefzeker: in het seizoen 2004/05 vond hij vijf keer het doel. Het seizoen daarop kwam de controleur van het Nederlands elftal in de eerste seizoenshelft bij Ajax tot twee goals en bij Hamburger SV, waar hij na de winterstop speelde, tot eentje.

'Het is ook weer met een kopbal. Dat is prima, alleen heb ik er niks aan. We hebben maar een puntje. Daarom ben ik niet blij', besloot De Jong toch enigszins in mineur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.