VI Live: herbeleef deze bijzondere zondag

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waarin het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

22.38 uur: EINDSTAND INTERNAZIONALE - NAPOLI 2-2

22.34 uur: VEERKRACHT INTER
Internazionale heeft snel een antwoord klaar als José Callejon Napoli andermaal op voorsprong heeft gezet. Dit keer geeft de Braziliaan Hernanes het antwoord.

22.24 uur: INTER ANTWOORDT
Fredy Guarin staat koud een minuut in het veld voor Inter en doet van zich spreken; 1-1

22.21 uur: GOAL IN GIUSEPPE MEAZZA
José Callejon breekt de ban voor Napoli. Gaat Inter de derde nederlaag op rij incasseren?

21.32 uur: RUSTSTAND INTERNAZIONALE - NAPOLI 0-0

20.48 uur: EINDSTAND ELCHE - SEVILLA 0-2

20.45 uur: AFTRAP INTERNAZIONALE - NAPOLI

LANDGENOTEN: Romario Kortzorg heeft zijn Duitse werkgever Erzgebirge Aue geholpen bij de ruime overwinning op 1860 München. De 25-jarige Rotterdammer was met twee assists en één doelpunt de man van de wedstrijd in de Tweede Bundesliga, waarin hij met Erzgebirge Aue boven de rode streep is geklommen door de 4-1 overwinning.

18.57 uur: EINDSTAND DEPORTIVO LA CORUNA - VALENCIA 3-0

18.53 uur: EINDSTAND STOKE CITY - SWANSEA CITY 2-1
Met een assist op de winnende treffer van Jonathan Walters helpt invaller Oussama Assaidi Stoke City aan een zege op Swansea City.

18.35 uur: FC GRONINGEN NIET VOORBIJ PROMOVENDUS
Het is afgelopen in het hoge noorden. FC Groningen wisselde voor het duel met Excelsior van systeem, maar het heeft niet mogen baten. De Kralingers keren huiswaarts met een punt in de pocket: 1-1.

17.48 uur: RUSTSTAND STOKE CITY - SWANSEA CITY 1-1
Twee benutte strafschoppen zorgen voor een 1-1 tussenstand bij Stoke City - Swansea City. Wilfried Bony scoorde voor de bezoekers en Charlie Adam namens de thuisploeg.

17.27 uur: FC GRONINGEN OP GELIJKE HOOGTE
Vlak voor rust wordt het gelijk in de Euroborg! Eric Botteghin reageert attent nadat Excelsior-doelman Gino Coutinho de bal niet goed onder controle krijgt. Beide teams zullen dus zo met een 1-1 stand de rust in gaan.

17.22 uur: EINDSTAND HAMBURGER SV - 1899 HOFFENHEIM 1-1

17.00 uur: AFTRAP STOKE CITY - SWANSEA CITY
Met Erik Pieters in de basis is Stoke City begonnen aan de thuiswedstrijd tegen Swansea City.

16.59 uur: BIZAR EIGEN DOELPUNT BEZORGT EXCELSIOR VOORSPRONG
FC Groningen is thuis op wel héél knullige wijze op achterstand gekomen. Een schot wordt van richting veranderd, waarna Maikel Kiefenbeld de bal via zijn hoofd achter zijn eigen doelman ziet vliegen.

16.45 uur: FC GRONINGEN - EXCELSIOR BEGONNEN
FC Groningen heeft afgetrapt voor het thuisduel met Excelsior. Dat doet het in een 'nieuw' systeem: met twee spitsen. Aan Danny Hoesen en Michael de Leeuw de taak om voor de doelpunten te zorgen.

De opstellingen:
FC Groningen: Padt; Hateboer, Botteghin, Hiariej, Van Nieff; Van der Velden, Lindgren, Kieftenbeld, Chery; Hoesen, De Leeuw.
Excelsior:
Coutinho; Karami, Van Diermen, Fischer, Kuipers; Kruys, Stans, Auassar; Botaka, Van Weert, Bruins.

16.25 uur: EINDSTAND FC DORDRECHT - FC UTRECHT 1-3
FC Utrecht neemt afstand van de gevarenzone na een 3-1 zege bij FC Dordrecht, dat daardoor voorlaatste blijft in de Eredivisie.

16.23: QUEENS PARK RANGERS - LIVERPOOL 2-3
Een bizarre slotfase, met vier goals, levert uiteindelijk Liverpool op als winnaar van het duel met Queens Park Rangers. Een eigen doelpunt van Steven Caulker diep in blessuretijd is het laatste wapenfeit.

16.22: EINDSTAND GO AHEAD EAGLES - PEC ZWOLLE 3-2
PEC Zwolle kan in de tweede helft de voor rust opgelopen schade niet herstellen. Alleen Tomas Necid doet wat terug, maar dat is te weinig om rivaal Go Ahead Eagles van de zege af te houden.

16.18 uur: RUSTSTAND HAMBURGER SV – 18899 HOFFENHEIM 1-1

16.14 uur: FC UTRECHT HERSTELT DE MARGE VAN TWEE
De keeperswissel deert FC Utrecht totaal niet! Yassin Ayoub tekent met een vrije trap, die niet helemaal onhoudbaar leek voor doelman Filip Kurto, voor de 1-3. Nu zal het toch wel écht beslist zijn...?

16.11 uur: RUITER GEBLESSEERD NAAR DE KANT
FC Utrecht moet noodgedwongen wisselen van doelman. Robbin Ruiter moet geblesseerd naar de kant, Jeroen Verhoeven komt hem vervangen in de slotfase.

16.03 uur: SPANNING TERUG IN DEVENTER
PEC Zwolle verkleint de achterstand tegen Go Ahead Eagles. Tomas Necid kopt raak uit een vrije trap van Bart van Hintum. De Zwollenaren hebben nog een kwartief om ook de gelijkmaker te forceren.

16.01 uur: DORDT TÓCH TERUG
Kan het dan toch nog? FC Dordrecht maakt vlak na de 0-2 de aansluitingstreffer. Dankzij Rick ten Voorde hebben De Schapenkoppen nog een ruim kwartier om een punt uit het vuur te slepen.

15.56 uur: FC UTRECHT BESLIST DE WEDSTRIJD
Een wel heel erg koddig eigen doelpunt van FC Dordrecht-verdediger Josimar Lima lijkt het duel met FC Utrecht te beslissen: 0-2. Lima werkt een voorzet van de ingevallen Gyrano Kerk achter zijn eigen keeper.

15.50 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Atalanta Bergamo - Parma 0-0
Cagliari - Sampdoria 0-2
Hellas Verona - AC Milan 0-2
Palermo - Cesena 1-0
Torino - Udinese 0-0

AC Milan leidt comfortabel dankzij een eigen doelpunt van Rafael Marques en een treffer van Keisuke Honda. Sampdoria lijkt zijn ongeslagen status te behouden.

15.30 uur AFTRAP HAMBURGER SV – 18899 HOFFENHEIM
Met Rafael van Vaart terug in de basis begint Hamburger SV aan het thuisduel met 1899 Hoffenheim.

15.17 uur: RUSTSTAND FC DORDRECHT - FC UTRECHT 0-1
Dankzij een doelpunt van Ruud Boymans leidt FC Utrecht bij FC Dordrecht.

15.17 uur: RUSTSTAND GO AHEAD EAGLES - PEC ZWOLLE 3-1
De overwinning lijkt al binnen voor Go Ahead Eagles, dat tijdens de IJsselderby bij rust op een 3-1 voorsprong staat. Of kan PEC Zwolle nog terugkomen?

15.16 uur: RUSTSTAND QUEENS PARK RANGERS - LIVERPOOL 0-0
Halverwege is er nog niet gescoord op Loftus Road, maar Leroy Fer was wel twee keer heel dichtbij. Beide pogingen belandden echter op de lat.

15.07 uur: VRIENDS KOPT RAAK
Daar is de 3-1 voor Go Ahead Eagles. Bart Vriends kopt geheel vrijstaand raak uit een corner.

15.00 uur: AFTRAP SERIE A
Atalanta Bergamo - Parma
Cagliari - Sampdoria
Hellas Verona - AC Milan
Palermo - Cesena
Torino - Udinese

Marco van Ginkel zit op de bank bij AC Milan, dat de geschorste Nigel de Jong mist. Milan neemt het uit op tegen Hellas Verona.

14.57 uur: NIJLAND RAAKT LAT
Bijna de gelijkmaker van PEC Zwolle! Na goed terugleggen van Tomas Necid raakt Stef Nijland de lat.

14.51 uur: HEERLIJKE GOAL NIJLAND
PEC Zwolle verkleint de achterstand tegen Go Ahead Eagles. Stef Nijland knalt van afstand op schitterende wijze raak.

14.45 uur: LEWIS SCHIET RAAK
Fernando Lewis staat op de goede plaats als Maikel van der Werff de bal met zijn hoofd niet goed wegwerkt. De aanvaller van Go Ahead Eagles schiet zijn ploeg vervolgens naar een 2-0 voorsprong.

14.39 uur: BOYMANS KOPT BINNEN
FC Utrecht neemt de leiding uit tegen FC Dordrecht. Ruud Boymans kopt een voorzet van Tommy Oar binnen.

14.38 uur: RIJSDIJK OPENT SCORE
Daar is het openingsdoelpunt van Go Ahead Eagles! Een fraaie aanval van de thuisploeg wordt afgerond door Jeffrey Rijsdijk.

14.34 uur: EINDSTAND FIORENTINA - LAZIO 0-2
Met Stefan de Vrij als basisspeler wint Lazio met 2-0 bij Fiorentina.

14.30 uur: AFTRAP FC DORDRECHT – FC UTRECHT
Bij FC Dordrecht keert Funso Ojo terug in de basisopstelling, waar ook aankoop Ryan Koolwijk voor het eerst is terug te vinden. Ook FC Utrecht kent een basisdebutant: Timo Letschert, die deze zomer werd overgenomen van Roda JC.

FC Dordrecht: Kurto; Fortes, Lima, Peersman, Gosens; Van Overeem, Ojo, Koolwijk; Meulens, Lieder, Pisas.
FC Utrecht:
Ruiter; Van der Maarel, Leeuwin, Markiet, Letschert; Kali, Ayoub, Janssen; Rubin, Boymans, Oar.

14.30 uur: AFTRAP GO AHEAD EAGLES – PEC ZWOLLE
Go Ahead Eagles en PEC Zwolle zijn begonnen aan de IJsselderby. Zwolle doet dat met twee nieuwe gezichten ten opzichte van de vorige wedstrijd: Jody Lukoki en Stef Nijland.

14.30 uur: AFTRAP QUEENS PARK RANGERS – LIVERPOOL
Met Leroy Fer in de basis probeert Queens Park Rangers te stunten tegen titelkandidaat Liverpool.

14.20 uur: EINDSTAND SC HEERENVEEN - SC CAMBUUR 2-2
De Friese derby tussen SC Heerenveen en SC Cambuur eindigt onbeslist. De bezoekers komen in het Abe Lenstra knap terug van een 2-0 achterstand en nemen daardoor de vierde plaats in de Eredivisie weer over van FC Twente.

13.53 uur: GELIJKMAKER CAMBUUR
SC Cambuur heeft het geflikt! Het staat weer naast SC Heerenveen. Etiënne Reijnen kopt een hoekschop van Albert Rusnak tegen de touwen: 2-2. Cambuur komt terug van een 2-0 achterstand.

13.51 uur: EINDSTAND ATLÉTICO MADRID - ESPANYOL
Dankzij treffers van Tiago en Mario Suárez boekt Atlético Madrid thuis tegen Espanyol zijn vijfde overwinning van dit seizoen in de Primera División.

13.40 uur: OGBECHE MET AANSLUITINGSTREFFER
SC Cambuur is weer helemaal terug in de wedstrijd. Bartholomew Ogbeche is attent als SC Heerenveen-doelman Kristoffer Nordfeldt een vrije trap van Albert Rusnak loslaat.

13.34 uur: HEERENVEEN OPNIEUW STERK GESTART
In de eerste helft had SC Heerenveen nog geen minuut nodig om te scoren. Na rust is het voor de thuisclub al in de derde minuut raak. Marlon Pereira werkt een voorzet van Luciano Slagveer achter zijn eigen doelman.

13.30 uur: OPSTELLINGEN GO AHEAD EAGLES – PEC ZWOLLE
Go Ahead Eagles houdt in de IJsselderby vast aan het elftal dat in de laatste competitiewedstrijd met 3-2 won bij FC Utrecht. Bij PEC Zwolle zijn er noodgedwongen twee wijzigingen. Mustafa Saymak en Jesper Drost kunnen door blessures niet starten. Jody Lukoki en Stef Nijland krijgen als vervangers de kans tegen Go Ahead. Aanwinst Wout Brama zit nog op de bank.

Go Ahead Eagles: Cummins, Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum, Duits, Overgoor, Rijsdijk, Turuc, Kolder, Lewis.
PEC Zwolle:
 Hahn, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Rienstra, Lam, Lukoki, Nijland, Thomas, Necid

13.27 uur: SUÁREZ BESLIST DE WEDSTRIJD
De overwinning van Atlético Madrid thuis tegen Espanyol lijkt binnen, want in de 71ste minuut maakt Mario Suárez uit een hoekschop 2-0.

13.21 uur: RUSTSTAND FIORENTINA - LAZIO 0-1
Dankzij een treffer van Filip Djordjevic, zijn vijfde in de Serie A dit seizoen, gaat Lazio rusten met een voorsprong op bezoek bij Fiorentina.

13.16 uur: RUSTSTAND SC HEERENVEEN - SC CAMBUUR 1-0
Het snelle doelpunt van Mark Uth zorgt vooralsnog voor het verschil in Heerenveen. Het zeer aanvallende SC Cambuur krijgt mogelijkheden, maar moet tegelijkertijd vrezen voor de omschakeling van Heerenveen.

12.46 uur: RUSTSTAND ATLÉTICO MADRID - ESPANYOL 1-0
Op slag van rust zet Tiago de thuisclub met een rake kopbal op voorsprong.

12.37 uur: OGBECHE DICHT BIJ GELIJKMAKER
SC Cambuur lijkt zich te hebben hersteld van de vroege achterstand en krijgt een enorme kans op de gelijkmaker, maar Bartholomew Ogbeche mist een enorme kans op aangeven van Furdjel Narsingh.

12.31 uur: BLIKSEMSTART HEERENVEEN
Al na tien seconden krijgt SC Heerenveen een strafschop, die door Mark Uth wordt benut. Doelman Leonard Nienhuis veroorzaakte de penalty met een overtreding op Uth, maar krijgt een gele kaart van scheidsrechter Richard Liesveld. Het is de snelste strafschop ooit in de geschiedenis van de Eredivisie.

12.30 uur: AFTRAP SC HEERENVEEN - SC CAMBUUR
In het Abe Lenstra Stadion zijn SC Heerenveen en SC Cambuur begonnen aan de wedstrijd. De wedstrijd in Heerenveen werd vier keer eerder gespeeld in de Eredivisie. De thuisploeg wist twee keer te winnen, Cambuur won één keer.

12.30 uur: AFTRAP FIORENTINA - LAZIO
Met Stefan de Vrij in de basis en Edson Braafheid op de bank begint Lazio aan het uitduel met Fiorentina.

12.15 uur: OPSTELLINGEN SC HEERENVEEN - SC CAMBUUR
Over een kwartier begint het duel tussen SC Heerenveen en SC Cambuur. Dit gaat de eerste Friese derby worden waarin Cambuur (vierde) vooraf hoger op de ranglijst staat dan Heerenveen (zesde).

SC Heerenveen: Nordfeldt; Schmidt, Van Aken, Buijs, Van Anholt; De Roon, Sinkgraven, Van den Berg; Slagveer, Uth, Thorsby.
SC Cambuur: Nienhuis; Pereira, Reijnen, Bijker, Andriuskevicius; El Makrini, Van de Streek, Rusnak; Narsingh, Ogbeche, De Ridder.

12.00 uur: AFTRAP ATLÉTICO MADRID - ESPANYOL
We beginnen deze zondag met Atlético Madrid, dat in eigen Estadio Vicente Calderón door een zege op Espanyol het gat met Barcelona en Real Madrid wil verkleinen. De ploeg van trainer Diego Simeone heeft acht punten minder dan koploper Barça en vier minder dan stadgenoot Real, maar wel een wedstrijd minder gespeeld.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.