Zaccheroni en Honda blij met goede spel tegen Oranje

Het optreden van Japan tegen Nederland stemde bondscoach Alberto Zaccheroni tevreden. Hij was vooral blij met de effectieve omschakeling van zijn elftal.

Zaterdag nam Japan het in Genk op tegen Nederland. Via doelpunten van Rafael van der Vaart en Arjen Robben nam het elftal van trainer Louis van Gaal een 2-0 voorsprong in de eerste helft. Vlak voor rust maakte Yuya Osako de aansluitingstreffer, waarna Japan de tweede helft domineerde. Nederland mocht van geluk spreken dat alleen Keisuke Honda na rust tot scoren kwam: 2-2.

Op de officiële site van de Japanse voetbalbond liet Zaccheroni dan ook zijn tevredenheid blijken. 'Ik heb de focus gelegd op hoe we wilden spelen in plaats van het resultaat. Over het spel ben ik erg tevreden. Op de vleugels stichtten we veel gevaar en we creëerden veel kansen in de omschakeling van balverlies naar balbezit.'

Honda, die in het verleden voor VVV Venlo speelde, hield een slag om de arm. 'We speelden goed, maar we moeten niet overmoedig worden van dit duel. We moeten ervoor zorgen dat we wedstrijden gaan winnen.'