Xavi hakt donderdag knoop door over vertrek

Reacties

Xavi geeft deze week uitsluitsel over zijn toekomst. De middenvelder, die zondag voor de achtste keer kampioen werd met Barcelona, houdt donderdag een persconferentie.

Xavi hakt donderdag knoop door over vertrek

Spaanse media verwachten dat Xavi van dat moment gebruik zal maken om zijn vertrek aan te kondigen. De 35-jarige regisseur wordt al langer in verband gebracht met Al Sadd uit Qatar, dat in maart zelfs al een overeenkomst met hem claimde, iets wat Xavi overigens ontkende. Het nam de verhalen over een transfer naar de woestijn echter niet weg.

Het contract van de middenvelder bij Barcelona loopt over een paar weken af. Xavi vervult dit seizoen een reserverol bij de Catalanen. Hij kwam tot achttien competitieduels, waarvan twaalf als invaller. Zondag tijdens het kampioensduel met Atlético Madrid (0-1 zege) kwam hij tevens vlak voor tijd binnen de lijnen.

Door de behaalde titel lonkt voor Xavi, indien hij zoals verwacht voor een vertrek kiest, een afscheid om van te dromen. Het clubicoon kan namelijk voor de vierde keer in zijn carrière de Champions League winnen. In de finale is Juventus op 6 juni de opponent. Ook de Copa del Rey kan hij voor de vierde keer bijschrijven op zijn palmares, door op 30 mei de bekerfinale tegen Athletic de Bilbao te winnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.