Xavi en Iniesta steunen Martino: 'Falen is nu geen optie'

Reacties

In een seizoen dat aanvankelijk zonder al te veel hobbels verliep is het al weken onrustig in Barcelona. Zeker na de 3-1 nederlaag bij Real Sociedad neemt de kritiek op de steeds minder soepel lopende Catalaanse voetbalmachine toe. Met name trainer Gerardo Martino moet het ontgelden.

Xavi en Iniesta steunen Martino: 'Falen is nu geen optie'

Martino liep in Baskenland niet alleen een schorsing voor één duel op door in de rust de assistent van de thuisploeg uit te schelden, ook zou hij zich de woede van Xavi op de hals hebben gehaald door de spelmaker rust te geven maar wel minutenlang warm te laten lopen. Zowel Xavi als zijn collega-middenvelder Andrés Iniesta weerspreekt die speculaties echter.

Volgens beide regisseurs heeft de Argentijnse coach nog altijd het volle vertrouwen van de spelersgroep en is er geen reden om te spreken van een sportieve crisis nu Barcelona zijn soeverein geachte koppositie uit handen heeft gegeven en drie punten achter staat op aartsrivaal Real Madrid.

Gerardo Martino instrueert Gerard Piqué tijdens het verloren duel met Real Sociedad. Inmiddels is de centrumverdediger enkele weken uitgeschakeld door een dijbeenblessure, waardoor het er niet makkelijker op wordt voor Barcelona.
Gerardo Martino instrueert Gerard Piqué tijdens het verloren duel met Real Sociedad. Inmiddels is de centrumverdediger enkele weken uitgeschakeld door een dijbeenblessure, waardoor het er niet makkelijker op wordt voor Barcelona.

'De nederlaag kwam hard aan, maar we staan nog altijd volledig achter hem. Er bestaan totaal geen twijfels over zijn capaciteiten. Als je verliest is het niet alleen zijn verantwoordelijkheid, maar die van iedereen. Het zijn tenslotte wij die de wedstrijden spelen', aldus Iniesta, die Martino zijn gedrag in de spelerstunnel niet verwijt. 'Er zijn dingen gebeurd, maar Martino was niet de enige. Er waren meer mensen betrokken bij het incident.'

Zondebok
Ook Xavi denkt er zo over. 'Wat er zaterdag is gebeurd maakt ons boos. Het betekende een stap terug, een gemiste kans. Dat Martino vervolgens de zondebok wordt, is oneerlijk. We zijn met zijn allen verantwoordelijk', vertelde de 34-jarige regisseur woensdagmiddag. Dat Martino daarna de hand in eigen boezem stak, is volgens Xavi typerend. 'Dat tekent zijn nederigheid.' En over zijn reserverol: 'Martino heeft de leiding, daar torn ik niet aan. Dus ik doe wat hij zegt.'

Geluk bij een ongeluk is dat Barcelona de misstap in San Sebastián komend weekend al weer deels kan rechtzetten. De Catalanen krijgen zondagavond Almería op bezoek, terwijl de concurrenten Real en Atlético elkaar enkele uren eerder het leven zuur zullen maken in de Madrileense derby. Ook Xavi erkent het belang van de komende speelronde. 'Dit is het moment van de waarheid, falen is nu geen optie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.