Wouters baalt dat Bulthuis zich laat leiden door frustraties

Na de zware 5-1 nederlaag in eigen huis tegen PSV heeft Jan Wouters zijn linksback Dave Bulthuis bekritiseerd. Hij incasseerde in de slotfase een domme rode kaart.

In de laatste minuut maakte Bulthuis een wilde sliding in het strafschopgebied, waarvoor hij bestraft werd met een tweede gele – en dus rode – kaart en een penalty tegen. Eerder was Steve de Ridder al van het veld gestuurd, nadat hij tweemaal een prent ontving wegens een schwalbe. Wouters ergerde zich daar tegenover FOX Sports aan. 'Ik baal van het verlies, maar ik baal er het meest van dat je je op het einde laat leiden door frustraties. Daar hebben we het in de rust nog over gehad. Je moet je niet laten leiden door emoties en zoals Bulthuis een domme tweede gele kaart pakken.'

Wouters had de ijzersterke eerste helft van PSV, dat daarin een 4-0 voorsprong nam, zien aankomen. 'Zo speelde PSV tegen Vitesse ook, maar het verschil is dat het team nu dodelijk effectief was. De eerste drie schoten leverden allemaal een doelpunt op. Intern wisten we dat PSV een heel goed voetballende ploeg is en dat we het heel moeilijk zouden krijgen.'

Utrecht leefde naar het duel met PSV toe met het idee dat er iets te halen was. Voor aanvang van de wedstrijd werd het publiek getrakteerd op een vuurwerkshow. Dat deed Wouters denken aan het bekertreffen van vorig seizoen met Ajax, toen Utrecht, nadat er vuurwerk was afgestoken, met 3-0 onderuit ging.

Fluitsignaal
In de extra tijd bepaalde Adam Maher met een afstandsschot de eindstand op 5-1, maar Utrecht-doelman Robbin Ruiter vertelde dat daar een vreemd incident aan voorafging. 'Er klonk een fluitsignaal en ik was ervan overtuigd dat de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot. Op dat moment stopte ik, net als al mijn medespelers. Opeens zag ik dat Maher doorspeelde en probeerde ik nog in positie te komen, maar hij had al geschoten en die bal vloog binnen.'