Wolfsburg ziet concurrenten naderen na nederlaag

VfL Wolfsburg heeft door de 2-0 nederlaag tegen Energie Cottbus terrein verloren in de race om de Duitse titel. De eindfase van het huidge Bundesligaseizoen groeit daardoor naar een zinderende climax. Ook onderin de compettitie blijft het ongemeen spannend.

Energie Cottbus-VfL Wolfsburg 2-0Koploper VfL Wolfsburg kreeg in de eerste helft enkele kansen, maar de spitsen Edin Dzeko en Grafite hadden het vizier niet op scherp staan. De verrassende nummer één van de Bundesliga was sowieso niet in zijn normale doen. De ploeg van Felix Magath slaagde er niet in tempo te maken tegen laagvlieger Energie Cottbus.

In het tweede bedrijf nam de aanvalsdrang van Wolfsburg toe en ging ook het tempo fors omhoog. De ploeg stuitte echter vaak op Energie Cottbus-goalie Gerhard Tremmel, die een uitstekende partij speelde. De thuisploeg, die de punten in de strijd tegen degradatie hard nodig heeft, kroop vervolgens wat vaker uit de schulp. In de 72ste minuut nam Cottbus zelfs de leiding toen Dimitar Rangelov een goede voorzet van Ivica Iliev bij de tweede paal inkopte: 1-0.

Wolfsburg ging op jacht naar de gelijkmaker, maar kwam niet meer tot grote kansen. Ervin Skela maakte kort voor tijd de beslissende 2-0 uit een counter en bezorgde zijn club drie kostbare punten in de strijd tegen degradatie.

Borussia Mönchengladbach-Arminia Bielefeld 1-1Het degradatieduel tussen Borussia Mönchengladbach en Arminia Bielefeld kreeg geen winnaar. In de twaalfde minuut bracht Karim Matmour de thuisploeg met een schot aan de leiding: 1-0. De gastheren gingen op jacht naar uitbreiding van de score en kregen via Matmour en Michael Bradley goede kansen. Zij misten echter, en door een fout van Patrick Paauwe kwam Arminia Bielefeld na een half uur weer op gelijke hoogte. Robert Tesche strafte de misser adequaat af. In de tweede helft probeerde Borussia nog wel voor de zege te gaan, maar tot doelpunten leidde deze poging niet meer.

VfL Wolfsburg blijft koploper in de Bundesliga, maar ziet nummer twee Hertha BSC tot op twee punten naderen. Bayern München, VfB Stuttgart en Hamburger SV volgen met drie punten achterstand in de zeer spannende eindfase van de competitie.

Ook onderin is de spanning groot. Energie Cottbus klimt door de zege naar de veilige vijftiende stek, ten koste van Arminia Bielefeld, dat nu onder de degradatiestreep staat. Borussia Mönchengladbach staat na de remise zeventiende. Er staan nog vijf duels op het programma in de Bundesliga.