Ebert schiet Hertha naar winst en tweede plaats

Hertha BSC is na een 1-0 overwinning bij 1899 Hoffenheim gestegen naar de tweede plaats in de Bundesliga. Patrick Ebert maakte de enige treffer van de wedstrijd in de Rhein-Neckar-Arena.

Het duel tussen de voormalige koplopers ging gelijk op. Hoffenheim wist echter voor de elfde keer op rij niet te winnen en is bezig aan een vrije val. Hertha had aan een treffer van Ebert kort voor rust genoeg om zijn titelkansen in stand te houden.

Ebert werd in de 41ste minuut aangespeeld door Marko Pantelic en kwam aan de rechterkant het strafschopgebeid binnen. Hoffenheim-doelman Timo Hildebrand hield rekening met een voorzet van de middenvelder, die hem echter passeerde met een hard schot in de korte hoek.

Door de uitzege klimt Hertha naar de tweede plaats. De ploeg uit Berlijn heeft 55 punten uit 29 wedstrijden, twee minder dan koploper VfL Wolfsburg en één meer dan Bayern München en Hamburger SV. Hoffenheim blijft na het verlies achtste.