HSV en Bayern lijden forse schade in titelstrijd

Door te verliezen zagen Bayern München (1-0 van Schalke 04) en Hamburger SV (2-0 van Borussia Dortmund) het vrijdag winnende Hertha BSC voorbij komen in de spannende titelstrijd in de Bundesliga. Zondag kan koploper VfL Wolfsburg nog verder uitlopen als het uit wint van laagvlieger Energie Cottbus.

Bayern München-Schalke 04 0-1Het onzeker aan de wedstrijd begonnen Bayern München keek na 21 minuten tegen een achterstand aan nadat Halil Altintop uit een hoekschop van Christian Pander had raak gekopt. Het restant van het duel bleef de ploeg van aanvoerder Mark van Bommel de aanval zoeken, maar kwam deze zelden tot een vindingrijke oplossing. Luca Toni poogde arbiter Herbert Fandel te verleiden tot het geven van strafschoppen, maar de ervaren scheidsrechter trapte niet in de vele valpartijen van de Italiaan.

In de zeventigste minuut moest Schalke 04, dat met grote regelmaat gevaarlijk was in de counter, verder zonder Jermaine Jones. De middenvelder moest inrukken met twee gele kaarten, na evenveel confrontaties met Van Bommel. Nog geen zes minuten later stond echter ook Bayern met tien man toen de falende Franck Ribéry eveneens zijn tweede gele kaart zag. München slaagde er niet meer in om Schalke 04 in de problemen te brengen. Reden voor het thuispubliek om het hoofd van coach Jürgen Klinsmann te eisen.

Borussia Dortmund-Hamburger SV 2-0Na ruim een half uur nam Borussia Dortmund de leiding. Nuri Sahin bereikte met een prachtige pass Sebastian Kehl en deze rondde, eveneens fraai, af door de benen van HSV-goalie Frank Rost. De ploeg van coach Martin Jol slaagde er vervolgens niet in het Borussia lastig te maken. De beste kans kreeg Ivica Olic, maar de Kroaat raakte tien minuten voor tijd de lat.

In de slotfase besliste Dortmund de wedstrijd. Alexander Frei benutte een strafschop nadat Kevin-Prince Boateng een strafschop had gekregen. Hamburger SV ziet door dit resultaat Hertha BSC en VfB Stuttgart voorbij komen op de ranglijst en zakt naar de vijfde plaats.

VfB Stuttgart-Eintracht Frankfurt 2-0VfB Stuttgart blijft uitstekend meedraaien in de top van de Bundesliga. In de eigen Mercedes-Benz-Arena werd Eintracht Frankfurt met 2-0 geklopt. Na ruim een half uur onderschepte Ludovic Magnin een ingooi van Eintracht. De Zwitser bediende Cacau, die koppend de openingstreffer maakte. Kort na rust verdubbelde Mario Gomez de score naar 2-0. Een vrije trap van Magnin belandde op het hoofd van Martin Lanig, die Gomez bediende. Khalid Boulahrouz viel in de rust in bij Stuttgart.

Bayer Leverkusen-Karlsruher SC 0-1Sebastian Langkamp besliste een saai duel. Hij verraste een kwartier voor tijd Bayer Leverkusen-goalie René Adler met een schot van veertig meter. Leverkusen was niet meer in staat de achterstand ongedaan te maken.

Werder Bremen-VfL Bochum 3-2Werder knokte zich terug van een 2-0 achterstand. VfL Bochum zat bij rust nog op rozen. Het was op voorsprong gekomen via Stanislav Sestak die na een kwartier en vlak voor rust doel trof. Aan de hand van in de rust ingevallen Mesut Özil kwam Werder echter knap terug. Hugo Almeida rondde in de 54ste minuut een uitstekende assist van Markus Rosenberg af. Naldo tekende een kwartier later voor de gelijkmaker. Een klein kwartier voor tijd toonde Diego zijn klasse door met veel technisch vernuft voor de beslissende 3-2 te zorgen.

Hannover 96-1. FC Köln 2-1Leon Andreasen was de grote man voor Hannover 96. De Deen bezorgde de thuisploeg een 2-0 voorsprong bij rust. Bij zijn tweede goal was Arnold Bruggink de aangever. De aansluitingstreffer van Milivoje Novakovic kort na de hervatting gaf 1. FC Köln weer hoop, maar dat bleek niet voldoende om een nederlaag te voorkomen.