Wolfsburg ziet achtervolgers inlopen na gelijkspel tegen BVB

Borussia Dortmund blijft maar moeite houden om de weg omhoog in de Bundesliga in te zetten. VfL Wolfsburg en de in de basis gestarte Bas Dost leken onderuit te gaan in het Signal Iduna Park, maar sleepten toch nog een punt uit het vuur. Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen en Schalke 04 profiteerden van het resultaat.

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 2-2
Alles en iedereen die Dortmund een warm hart toedraagt kreeg het eind vorige maand na de 2-0 nederlaag tegen Eintracht Frankfurt toch echt een beetje benauwd. De ploeg van trainer Jürgen Klopp, jarenlang de grootste uitdager van Bayern München, stond na dertien speelronden op de laatste plaats in de Bundesliga. Drie speelronden later is Dortmund nog altijd maar een punt verwijderd van die positie.

De beslissing in het duel tussen de oude en de nieuwe uitdager van Bayern leek een kwartier voor tijd te vallen, toen Ciro Immobile een fout van Wolsburg-middenvelder Luiz Gustavo genadeloos afstrafte. Dankzij een rake kopbal van Naldo bleef de derde thuiszege op rij van BVB echter uit. Vóór rust waren de verhoudingen door doelpunten van Pierre-Emerick Aubameyang en Kevin De Bruyne (vrije trap) ook al in evenwicht, waardoor Wolfsburg de concurrentie dichterbij ziet komen. Dortmund staat zestiende.

Bas Dost, hier in duel met Sven Bender, kreeg weinig mogelijkheden om VfL Wolfsburg aan drie punten te helpen in Dortmund.

Borussia Mönchengladbach - Werder Bremen 4-1
Borussia Mönchengladbach liep dankzij het gelijkspel van Wolfsburg twee punten in. Het gat tussen de nummer twee en drie van Duitsland bedraagt nu nog slechts vier punten, omdat de ploeg van de in de basis gestarte Roel Brouwers tegen Werder Bremen (zonder Eljero Elia in de wedstrijdselectie) de tweede zege op rij boekte.

De hekkensluiter deed weliswaar goed mee in het Borussia-Park maar scoorde alleen vlak na rust. De schitterende vrije trap van Zlatko Juzunovic was te weinig om Borussia een halt toe te roepen, zeker nadat Luca Caldirola (ex-Vitesse) in de 66ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg. Max Kruse, Oscar Wendt, Christoph Kramer en Branimir Hrgota schonken de efficiënte Fohlen de drie punten.

1899 Hoffenheim - Bayer Leverkusen 0-1
Ook Bayer Leverkusen naderde Wolfsburg tot op vier punten. Die Werkself was na het verlies tegen Bayern München en het 1-1 gelijkspel tegen Borussia Mönchengladbach weer toe aan een zege en boekte die op bezoek bij 1899 Hoffenheim. Stefan Kiessling bracht de ploeg van trainer Roger Schmidt tien minuten voor tijd van dichtbij aan de leiding. Leverkusen is daardoor gedeeld derde met Borussia Mönchengladbach.

SC Paderborn - Schalke 04 1-2
Schalke 04 heeft uitstekende zaken gedaan in de Bundesliga. Na de thuisnederlaag afgelopen zaterdag tegen 1. FC Köln (1-2) volgde het herstel tijdens het uitduel met SC Paderborn, dat na ruim een half uur nog wel op voorsprong kwam door een eigen doelpunt van Kaan Ayhan.

Clubtopscorer Eric Maxim Choupo-Moting zorgde kort voor rust van buiten het strafschopgebied echter voor de gelijkmaker. Twaalf minuten voor tijd stelde Schalke 04 - waar Klaas-Jan Huntelaar negentig minuten meedeed - via Roman Neustädter de overwinning veilig. Door de 2-0 nederlaag van FC Augsburg bij Hannover 96 dinsdag is Schalke 04 nu vijfde in de Bundesliga.

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC 4-4 (foto)
De 1-0 thuiszege op Borussia Dortmund leek het Hertha BSC van trainer Jos Luhukay - die John Heitinga buiten de wedstrijdselectie had gelaten - vertrouwen te hebben gegeven, want op bezoek bij Eintracht Frankfurt leidde de club uit Berlijn na 37 minuten met 3-0 door treffers John Brooks, Änis Ben-Hatira en Julian Schieber, maar het bleek niet voldoende voor de overwinning.

Stefan Aigner en Haris Seferovic zorgden ervoor dat het na een klein uur 2-3 stond, maar via Peter Niemeyer (ex-FC Twente) leek Hertha de wedstrijd alsnog te beslissen. Daar dacht Alexander Meier echter anders over, want met twee doelpunten in de slotfase zorgde hij voor een gelijkspel.

Extra tegenvaller voor Luhukay was het geblesseerd uitvallen van Roy Beerens na een klein half uur. De van AZ overgenomen vleugelaanvaller was de enige speler die dit seizoen alle wedstrijden nog gestart was aan de kant van Hertha, dat nu dertiende staat in de Bundesliga.