Luhukay laat Heitinga thuis

Reacties

Hertha BSC-trainer Jos Luhukay heeft John Heitinga buiten de wedstrijdselectie gelaten voor het competitieduel van woensdagavond met Eintracht Frankfurt. De verdediger moet wijken voor Sebastian Langkamp.

Luhukay laat Heitinga thuis

Daarmee nemen de zorgen voor de 87-voudig Oranje-international alleen maar toe. Heitinga koos afgelopen zomer voor een transfer naar Berlijn om meer speelminuten te maken en zodoende weer in aanmerking te komen voor het Nederlands elftal.

Bij zijn vorige werkgevers Everton en Fulham kwam hij amper aan spelen toe. Datzelfde overkomt de Alphenaar nu weer. Luhukay zag in Heitinga aanvankelijk een leider voor zijn defensie, maar een paar maanden na zijn komst is daar niet veel van over. De WK-finalist van 2010 zit de laatste weken steevast op de bank, maar zelfs dat zit er woendagavond dus niet in.

De leider van de kleedkamer moet ruimte maken voor Langkamp, die na een langdurige blessure terugkeert in de wedstrijdselectie. In tegenstelling tot Heitinga reist Roy Beerens wél af naar Frankfurt. Hertha BSC bezet na vijftien speelronden de dertiende plaats in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.