Bayern dankt Robben bij nipte overwinning in Berlijn

Net als vorige week thuis tegen 1899 Hoffenheim vertolkte Arjen Robben ook tijdens het bezoek aan Hertha BSC een hoofdrol. Het doelpunt van de buitenspeler zorgde voor de overwinning van Bayern München (0-1).

Dinsdag kwam er voor Bayern een einde aan een reeks van achttien wedstrijden zonder nederlaag toen de ploeg van trainer Pep Guardiola met 3-2 verloor bij Manchester City in Groep E van de Champions League, maar daar was de club uit München al zeker van de eerste plaats in de poule. Hard kwam de klap ook niet aan, want tegen Hertha werd er vanaf de eerste minuut gedomineerd door Der Rekordmeister.

Guardiola had gekozen voor een uiterst aanvallende opstelling met Mario Götze, Franck Ribéry en Robben achter spitsen Robert Lewandowski en Thomas Müller. Xabi Alonso was de enige controleur, maar de riskante speelwijze pakte goed uit. Hertha loste voor rust geen schot op doel, terwijl de bezoekers wél scoorden. Met een geplaatst schot van zo'n achttien meter zette Robben Bayern in de 27ste minuut op voorsprong.

Het was het zevende doelpunt dat Robben in de Bundesliga maakte tegen Hertha, waarmee de club uit Berlijn zijn favoriete tegenstander is. De thuisclub had in de eerste helft totaal niets in te brengen, maar na rust liet de ploeg van trainer Jos Luhukay - die Roy Beerens de hele wedstrijd liet spelen en John Heitinga op de bank hield - zich wat meer zien.

Toch kwam Bayern geen moment in de problemen. Namens de bezoekers had Lewandowski de wedstrijd in de 83ste minuut na een schitterende pass van Robben in het slot moeten gooien, maar voormalig Bayern-doelman Thomas Kraft bracht redding. John Brooks was daarna het dichtst bij de gelijkmaker, maar de verdediger schoot in kansrijke positie wild over.

Door de nipte zege heeft Bayern München nu 33 punten uit dertien duels, waardoor de voorsprong op nummer twee VfL Wolfsburg nu tien punten bedraagt. Hertha BSC blijft met veertien punten steken op de dertiende plaats. Hekkensluiter Borussia Dortmund heeft slechts drie punten minder.