Zinnetje Stevens zet kwaad bloed bij HSV-collega

Reacties

Huub Stevens zal dinsdagavond met VfB Stuttgart een warm welkom krijgen in Hamburg. Eén opmerking over de agressieve speelstijl van HSV raakte een gevoelige snaar bij zijn collega Joe Zinnbauer.

Zinnetje Stevens zet kwaad bloed bij HSV-collega

Stevens, die HSV in het seizoen 2007/08 behoedde voor degradatie, merkte in de aanloop naar het Bundesliga-duel in Hamburg op dat 'we ons moeten voorbereiden op het agressieve spel van HSV'.

Zinnbauer reageerde 664 kilometer verderop als door een wesp gestoken door de opmerking van zijn Nederlandse collega. 'Ik weet niet of de trainers altijd ergens excuus voor nodig hebben of de scheidsrechter willen beïnvloeden', trok hij van leer.

Het etiket agressief is op HSV geplakt sinds het duel met Bayer Leverkusen, dat zes weken geleden het eerste slachtoffer van het seizoen werd in Hamburg. 'Die wedstrijd is al lang geleden. Daarna  zijn er niet meer van zulke overtredingen geweest. We spelen agressief op de bal, dat is alles. Misschien zint het sommigen niet dat we de laatste tijd punten hebben gepakt.'

Maar feit is dat Hamburger SV sinds de wedstrijd tegen Leverkusen beduidend vaker op de bon gaat dan daarvoor. In de vijf erop volgende duels incasseerden Die Rothosen veertien gele kaarten, waarmee het totaal is gekomen op 39. Met dat aantal voert HSV met afstand de Bundesliga-ranglijst wat gele kaarten betreft aan. Ter vergelijking, VfB Stuttgart staat op 24 gele prenten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.