Stagiair Van Nistelrooy voedt bijgeloof HSV

Reacties

Hamburger SV heeft Ruud van Nistelrooy met open armen ontvangen. De Bundesliga-club hoopt dat ook de oud-international als stagiair geluk gaat brengen.

Stagiair Van Nistelrooy voedt bijgeloof HSV

In het kader van zijn trainerscursus is Van Nistelrooy maandag begonnen met een driedaagse stage bij Hamburger SV. Bij de Duitse club speelde hij vanaf januari 2010 anderhalf jaar. Trainer Joe Zinnbauer prijst zich gelukkig met 'zo'n grote speler' als stagiair en toonde zich bijgelovig.

'Hij is de volgende voormalige speler die ons misschien geluk gaat brengen', refereerde de coach aan het eerdere bezoek van David Jarolim, dat gepaard ging met winst in de derby tegen Werder Bremen.

Zinnbauer ziet de aanwezigheid van Van Nistelrooy als een stimulans, die een bijdrage kan leveren aan het succes in het belangrijke duel met VfB Stuttgart van dinsdagavond. De oud-international gaat de wedstrijd met eigen ogen aanschouwen. 'Ik hoop dat we de vierde thuiszege op rij boeken.'

Van Nistelrooy heeft zelf goede herinneringen aan VfB Stuttgart als tegenstander. In februari 2010 maakte hij in een tijdsbestek van negentig seconden twee doelpunten en besliste hij het duel in Hamburgs voordeel (3-1).  

Tips voor de moeizaam scorende spitsen van HSV heeft hij niet. 'Ik geloof niet dat ik de jongens nu een tip kan geven waardoor ze plotseling vier, vijf keer scoren. Anders had ik nu ook geen trainerscursus hoeven doen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.