Wolfsburg wint mede dankzij arbitrale misser van Stuttgart

VfL Wolfsburg heeft zaterdag in eigen huis met 3-1 gewonnen van VfB Stuttgart. Bas Dost bleef 79 minuten op de bank bij de thuisploeg en zag hoe zijn ploeg in de eerste helft goed wegkwam toen arbiter Deniz Aytekin vergat een doelpunt toe te kennen aan Stuttgart.

Timo Werner leek immers de score te openen. Zijn inzet was net over de lijn toen Robin Knoche met een laatste krachtsinspanning de bal weg kon glijden. Aytekin en zijn assistenten hadden niet gezien dat dat net achter de doellijn gebeurde.

Na die misser kwam Wolfsburg ook nog eens op voorsprong. Ricardo Rodriguez slingerde een vrije trap het Stuttgart-strafschopgebied  in en zag tot zijn verbazing dat niemand de bal raakte en doelman Sven Ulreich grabbelde: 1-0.

Kort na rust betekende een vrije trap van Diego, die via het hoofd van Christian Gendtner in het doel belandde, de 2-0. Werner maakte nog wel de aansluitingstreffer, maar juist toen Stuttgart begon aan te dringen gooide invaller Ivan Perisic het duel in het slot door in twee instanties raak te schieten. Direct na die goal mocht Dost nog even invallen, maar van zich spreken deed hij niet meer. Door de overwinning is Wolfsburg nog altijd knap vijfde. Stuttgart bezet de tiende plek.