Eigen kweek Arnold drijvende kracht achter VfL Wolfsburg

VfL Wolfsburg beleeft mooie tijden in de Bundesliga. Naast de knappe vijfde plaats zijn Die Wölfe druk doende om af te rekenen met zijn poenerige imago, dat tijdens de jaren onder coach Felix Magath is ontstaan. Het Wolfsburg van nu geniet meer sympathie, mede door de doorbraak van eigen kweek, iets dat jarenlang voor onmogelijk werd gehouden.

Eigen kweek Arnold drijvende kracht achter VfL Wolfsburg

De doorgebroken Maximilian Arnold (foto) is een van de drijvende krachten achter het huidige succes van de kampioen van 2009. De pas negentienjarige middenvelder heeft de positie van centrale middenvelder overgenomen van Diego, die naar de rechterkant is verhuisd. Een gouden greep van de huidige trainer Dieter Hecking. Alle partijen zijn het erover eens dat de middelste linie van Wolfsburg sindsdien flexibeler is. Bovendien oogt Diego in zijn nieuwe rol bevrijd van een last; nu hoeft de Braziliaan niet meer zoals voorheen in zijn eentje het elftal op sleeptouw te nemen.

De doorbraak van Arnold, dit seizoen al goed voor vijf competitiegoals, is in veel opzichten belangrijk. De tiener was vorig seizoen een van de topschutters van de A1 van VfL Wolfsburg dat voor de derde (!) keer op rij de landstitel veroverde. Maar hoewel het team van Onder-19 al jaren barst van het talent, brak er in Wolfsburg nooit iemand door in de hoofdmacht. Vooral omdat Magath zijn selectie voor veel geld bijeenkocht en niet het geduld had talent langzaam te brengen.

Symbolisch is dat Arnold dit seizoen in de hoofdmacht een goede tandem vormt met de 34-jarige Ivica Olic, een van topversterkingen uit het Magath-tijdperk. Nog altijd rent de Kroaat negentig minuten de pollen uit het gras. Olic zal voorlopig nog wel Bas Dost uit de spits houden. Twee weken geleden maakte de voormalige Heracles Almelo- en SC Heerenveen-spits zijn rentree bij Wolfsburg na maandenlang met een hardnekkige enkelblessure te hebben gekampt. Eind vorig seizoen verloor Dost zijn plaats als centrumspits aan Olic, die daarvoor vanaf de linkerkant voetbalde.

Zaterdagavond om 18.30 uur krijgt VfL Wolfsburg in de Bundesliga bezoek van VfB Stuttgart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen