Magath stelt wijziging voor: 'Bayern moet uit de Bundesliga'

Bayern München is volgens oud-trainer Felix Magath te goed voor de Bundesliga. Een aparte competitie met alle Europese topclubs zou volgens hem een uitkomst zijn.

Magath stelt wijziging voor: 'Bayern moet uit de Bundesliga'

Magath stelt dat een Bundesliga zonder de recordkampioen leuker is om naar te kijken. 'Je zou ze eigenlijk moeten uitsluiten van deelname aan de Bundesliga. Ik zie dat namelijk als een competitie, met aan het eind altijd Bayern München als kampioen', klaagt Magath.

Vorig seizoen won de ploeg, toen onder Jupp Heynckes, zowel de nationale beker, de landstitel als de Champions League. Magath is van mening dat Bayern, nu geleid door Pep Guardiola, de vruchten plukt van het spelen op hoog niveau in Europa. 'Ploegen die altijd in de Champions League uitkomen, hebben daar in eigen land natuurlijk enorm veel voordeel van', doelt hij op de ervaring die teams dan opdoen tegen sterke tegenstanders.

'Het hele seizoen spelen in een competitie met andere sterke Europese teams zou meer zeggen over de werkelijke kracht van Bayern München', aldus Magath, die sinds zijn ontslag bij VfL Wolfsburg in 2012 werkloos thuis zit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen