Wolfsburg ondanks groot verlies Malanda op trainingskamp

Reacties

De dood van Junior Malanda is hard aangekomen bij VfL Wolfsburg. De huidige nummer twee van Duitsland belegde zondag een speciale persconferentie, nadat het twintigjarige Belgische talent zaterdag was omgekomen tijdens een auto-ongeluk. Wolfsburg gaat ondanks het treurige nieuws wel op trainingskamp naar Zuid-Afrika.

Wolfsburg ondanks groot verlies Malanda op trainingskamp

De selectie van Wolfsburg, onder wie ook Bas Dost, stond al op het vliegveld, toen het nieuws over Malanda zijn ploeggenoten bereikte. 'We hebben toen snel besloten om niet te vliegen', vertelde directeur sportief Klaus Allofs (foto) zondag in de Volkswagen Arena, waar bij de ingang door de fans talloze bloemen en kaarsen waren neergelegd ter nagedachtenis aan Malanda.

Omdat ook de spelersgroep van Wolfsburg aangeslagen is, zal de selectie van trainer Dieter Hecking vanaf vier uur samen met de fans afscheid nemen van Malanda. 'Het verlies is groot', vertelde Hecking. Ook Allofs kan het nog niet bevatten. 'Het is ongelooflijk zwaar als je langs iemands locker loopt en weet dat hij er niet meer is.'

Ondanks het plotseling wegvallen van Malanda zal Wolfsburg zondagavond alsnog afreizen naar Zuid-Afrika. 'Dat was geen makkelijke beslissing, maar ook hij zou het zo hebben gewild. Dat is het minste wat we voor hem kunnen doen', stelde Allofs, die aankondigde professionele hulp in te roepen om de voorbereiding op de tweede seizoenshelft zo goed mogelijk te laten verlopen.

Allofs vertelde ook dat de selectie van Hecking aanwezig zal zijn op de begrafenis en dat het trainingskamp daarop zal worden ingericht. Want Malanda was bij de hele club geliefd. 'Hij was zo'n geweldig persoon, zo leergierig. Hij was een exceptioneel talent', aldus de 58-jarige oud-aanvaller. 'Junior was iemand die iedereen mocht.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.