Woedende Carcela breekt enkel en reageert met vuistslag

Mehdi Carcela-Gonzalez was zondag tijdens de wedstrijd OH Leuven – Standard Luik het middelpunt bij een opmerkelijk incident. De Standard-middenvelder brak een enkel bij een aanslag op zijn benen en velde vervolgens de dader met een vuistslag.

Woedende Carcela breekt enkel en reageert met vuistslag

Het duel tussen Leuven en Standard kabbelde voort, totdat het vlak voor rust compleet uit de hand liep. Eerst kreeg Alessandro Cerigioni van de thuisploeg rood na een grove charge op Carcela. Vijf minuten later ging ook Bjorn Ruytinx wild door op de Marokkaanse middenvelder van Standard.

Die reageerde als door een adder gebeten en sloeg de glimlachende Ruytinx naar de grond. Scheidsrechter Tim Pots bestrafte Ruytinx met geel voor de overtreding en gaf de rode kaart aan Carcela.

Ivan Vukomanovic , de assistent-trainer van Standard, reageerde tegenover Sporting Telenet op het incident. 'Net ervoor hoorden we Ruytinx naar Carcela roepen dat hij hem nog wel zou pakken. Volgens de eerste berichten heeft Carcela zijn enkel gebroken. Hij is daardoor maandenlang uitgeschakeld.'

Toch veroordeelt Vukomanovic de reactie van Carcela. 'In zijn kwetsbaarheid heeft hij op een slechte manier gereageerd en Ruytinx geslagen. Zo is voetbal soms.'

De wedstrijd eindigde zonder doelpunten. Ronnie Stam viel elf minuten voor tijd in namens Standard Luik.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen