Wisgerhof tekent nieuw eenjarig contract bij FC Twente

Peter Wisgerhof heeft donderdagmiddag zijn handtekening gezet onder een nieuw eenjarig contract bij FC Twente. De 33-jarige centrale verdediger is bezig aan zijn vijfde seizoen in Enschede en ligt nu vast tot de zomer van 2014.

Wisgerhof tekent nieuw eenjarig contract bij FC Twente

'FC Twente en ik wilden graag met elkaar verder', aldus Wisgerhof op de clubwebsite. De oud-speler van NEC veroverde in 2010 met Twente de landstitel en won in datzelfde jaar ook de Johan Cruijff Schaal. Zijn laatste succes met zijn huidige werkgever dateert van 2011, toen de KNVB-beker werd gewonnen ten koste van Ajax.

De tweevoudig Oranje-international komt dit seizoen beduidend minder in actie ten opzichte van zijn voorgaande jaren bij de Tukkers. De ervaren verdediger, die zijn aanvoerdersband afstond aan Wout Brama, raakte zijn plaats in eerste instantie kwijt aan de Zweed Andreas Bjelland en moest de laatste weken Edson Braafheid en Rasmus Bengtsson voor zich dulden.

Wisgerhof vindt het niet onoverkomelijk dat hij steeds minder aan spelen toekomt. 'Ik weet dat ik met mijn ervaring extra van waarde kan zijn voor de ploeg. Ook in mijn nieuwe rol moet ik er altijd voor zorgen dat, wanneer ik nodig ben, ik klaar ben om te spelen. De ambitie om zo veel mogelijk te spelen zal ik altijd blijven hebben.'

Behalve Wisgerhof is ook technisch manager Cees Lok zeer content met het aanblijven van zijn ervaren kracht. 'Peter heeft de afgelopen jaren een belangrijk aandeel gehad in alle successen van FC Twente en levert met zijn ervaring nog steeds een grote bijdrage aan de selectie', aldus Lok.

Mocht Wisgerhof zijn spelersloopbaan in de toekomst beëindigen in Enschede, dan kan hij bij de Tukkers als trainer aan de slag. Lok: 'In de gesprekken met Peter hebben we de intentie uitgesproken dat hij na zijn actieve carrière behouden blijft voor FC Twente.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen