Unieke status Wisgerhof door aantal eigen doelpunten

Het ongelukkige eigen doelpunt dat Peter Wisgerhof (32) donderdagavond namens FC Twente maakte tegen Hannover 96 brengt hem een allesbehalve eervol record. De aanvoerder van de Tukkers is de eerste Nederlander die in Europees verband drie keer zijn eigen doelman passeerde.

Unieke status Wisgerhof door aantal eigen doelpunten

Met zijn ongelukkige treffer zorgde Wisgerhof in de 73ste minuut voor de 2-2. Nog nooit maakte een speler drie eigen doelpunten in de Europa Cup namens een Nederlandse club.

In 2009 passeerde Wisgerhof tegen Sporting Lissabon (1-1) al eens zijn eigen doelman. Die actie betekende direct uitschakeling van FC Twente in de Champions League.

In 2010 herhaalde Wisgerhof zijn kunstje. In de groepswedstrijd van de Champions League zorgde hij voor een treffer van Tottenham Hotspur. Uiteindelijk werd het destijds 3-3.

Tot gisteravond was Wisgerhof samen met Alex (voorheen PSV, inmiddels Paris Saint-Germain), Dirk Marcellis (oud-PSV, nu AZ) en Alje Schut (oud-FC Utrecht) de enige die twee keer in eigen doel schoot of kopte. (Bron: voetbalstats.nl) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's