Winter let met schuin oog ook op Noren en Serven voor EK

Reacties

Oranje Onder-19 hoopt zich dinsdag te plaatsen voor het EK, maar ook Noorwegen en Servië maken nog kans om komende zomer in Griekenland acte de présence te geven. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor het EK.

Winter let met schuin oog ook op Noren en Serven voor EK

Na twee wedstrijden delen Nederland en Noorwegen de eerste plaats. Beide hebben vier punten, terwijl Servië op drie punten staat. Het reeds uitgeschakelde Zwitserland is dinsdag in Harkema de laatste tegenstander van Nederland, terwijl Noorwegen en Servië elkaar ontmoeten in Assen.

'Het is een spannende ontknoping in een poule met landen die allemaal aan elkaar gewaagd zijn', blikt bondscoach Aron Winter vooruit. 'Kwalificatie hebben we voor een groot deel in eigen hand. De eerste stap die we moeten zetten is Zwitserland verslaan en we gaan met veel vertrouwen de wedstrijd in.'

'De tweede stap is dat we toch ook met een schuin oog het wedstrijdverloop bij Noorwegen - Servië in de gaten houden', vervolgde Winter. 'Afhankelijk van het resultaat daar, kan doelsaldo namelijk ook bepalend zijn. Maar bovenal gaan we uit van eigen kracht.'

Het onderlinge resultaat is bepalend voor de eindstand, maar aangezien Nederland en Noorwegen zaterdag gelijkspeelden (1-1) bepaalt mogelijk het doelsaldo wie zich plaatst voor het EK. Dat gebeurt alleen als beide koplopers winnen. Met nog één speelronde voor de boeg is ook het doelsaldo gelijk (+1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.