Winter vergeeft Zivkovic, Ajax hofleverancier Onder-19

Reacties

Jong Oranje ontbreekt komende zomer op het EK in Tsjechië, maar de KNVB is er veel aan gelegen dat de talenten daarachter wel worden getest op een internationaal evenement.

Winter vergeeft Zivkovic, Ajax hofleverancier Onder-19

Eind maart vindt in Assen en Harkema een kwalificatietoernooi plaats voor het EK Onder-19 van aanstaande zomer in Griekenland. Nederland neemt het in een week tijd op tegen Servië, Noorwegen en Zwitserland. Alleen de groepswinnaar kwalificeert zich voor het EK, dat tussen 6 en 19 juli wordt gehouden.

KNVB-bondscoach Aron Winter maakte vrijdag zijn selectie van Oranje Onder-19 bekend. Het vizier is voornamelijk op Amsterdam gericht. Liefst acht Ajacieden werden uitgenodigd. Onder hen onder anderen Riechedly Bazoer en Jairo Riedewald, die dit seizoen met regelmaat basisspeler zijn bij de landskampioen. Ook Richairo Zivkovic, topscorer van Jong Ajax en de laatste weken veelvuldig actief in het eerste elftal, kreeg een voorlopige invitatie.

Opvallend, aangezien het talent rond het vorige duel van Oranje Onder-19 in november nog door Winter naar huis werd gestuurd. In aanloop naar het oefenduel met België toonde Zivkovic zich van zijn slechte kant. 'Hij heeft meerdere kansen gehad maar soms ben je als coach genoodzaakt in te grijpen', was de lezing destijds van Winter. De kou is inmiddels uit de lucht. Bovendien kan Oranje de scoringsdrift van Zivkovic zeker gebruiken.

Behalve de Ajacieden kan Winter een beroep doen op meer spelers met vlieguren op het hoogste niveau. Zo maakte Hidde ter Avest dit seizoen zijn debuut bij FC Twente, zorgt Dabney dos Santos met zijn aanvallende impulsen wekelijks voor dreiging bij AZ en heeft ook Bilal Ould-Chikh bij FC Twente zich al op een positieve manier in de hoofdmacht laten zien. Kevin Diks, basisspeler van Vitesse, staat op de standby-lijst.

De volledige selectie:

Doel: Stan van Bladeren (Ajax), Joël Drommel (FC Twente)

Verdediging: Suently Alberto (PSV), Hidde ter Avest (FC Twente), Damian van Bruggen (Ajax), Leeroy Owusu (Ajax), Jairo Riedewald (Ajax), Calvin Verdonk (Feyenoord)

Middenveld: Riechedly Bazoer (Ajax), Donny van de Beek (Ajax), Bart Nieuwkoop (Feyenoord), Abdelhak Nouri (Ajax), Dabney dos Santos (AZ), Jari Schuurman (Feyenoord)

Aanval: Pelle van Amersfoort (sc Heerenveen), Issa Kallon (FC Utrecht), Bilal Ould-Chikh (FC Twente), Richairo Zivkovic (Ajax).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.