Wilmots prijst zichzelf na duel zonder 'champagnevoetbal'

Reacties

Net als tegen Algerije (2-1 winst) bleken invallers tegen Rusland goud waard voor België. Toen waren het Dries Mertens en Marouane Fellaini die scoorden, dit keer was het spits Divock Origi die de winnende maakte: 1-0.

Wilmots prijst zichzelf na duel zonder 'champagnevoetbal'

Bondscoach Marc Wilmots van de Rode Duivels, verantwoordelijk voor de succesvolle Belgische wissels, zag dat zijn ingrepen erg goed uitpakten. 'Dankzij de invallers hebben we hier vandaag gewonnen', sprak de keuzeheer na afloop van het matige duel met Rusland opgelucht.

Want dat het matig was wist ook Wilmots. 'Sommige spelers zijn onder hun niveau gebleven. We hebben echter karakter getoond, zijn er altijd in blijven geloven. Dit was misschien niet onze beste wedstrijd, maar wel beter dan die van Argentinië tegen Iran (nipte 1-0, red.). We kunnen niet altijd champagnevoetbal spelen. Als je de kwalificatie meetelt, hebben we nu 32 punten gepakt van de 36 die we uit de laatste twaalf wedstrijden konden halen', rekende hij voor.

Origi
Tot slot had Wilmots nog lovende woorden over voor Origi. De 19-jarige spits van Lille kwam na een klein uur in de ploeg voor Romelu Lukaku, die woest reageerde. 'Dat is normaal, dat is de adrenaline. Romelu was vandaag niet goed, maar ik heb twee spitsen', verwees hij naar zijn invaller, voor het grote publiek redelijk onbekend. 'Ik denk dat na vandaag iedereen Origi kent', sloot Wilmots af.

De hoofdpersoon was na afloop onder de indruk van zijn eigen prestatie, ook al leek hij het nog niet helemaal te realiseren. 'Dit is een heel speciaal moment in mijn carrière', glunderde Origi. 'Ik scoor in Maracanã, maar besef het nog niet echt. Het besef dat we hier gewonnen hebben, zal straks wel komen.'

Wel wilde Origi een verder onopvallende ploeggenoot bedanken voor die treffer. 'Ik kon makkelijk afwerken, Eden Hazard heeft het werk gedaan.' Van Hazard was, net als van het merendeel van zijn ploeggenoten, lange tijd geen spoor te bekennen. 'Hij bewees dat hij een geweldige speler is', vond Origi. 'Het was een moeilijke wedstrijd, maar hier gaan we als ploeg sterker uitkomen', sloot hij af.

Imponerend
Waar de aanvallers na afloop van de wedstrijd het belangrijkste gespreksonderwerp waren, was het ook voor keeper Thibaut Courtois een belangrijk duel. De pas 22-jarige doelman hield al voor de honderdste keer in zijn loopbaan 'de nul' in een officieel duel. De keeper die afgelopen seizoen uitkwam voor Atlético Madrid speelde tevens zijn negentiende interland en verloor nog nooit in het shirt van de Belgen. Veertien keer won België, vijf duels eindigden in een gelijkspel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.