België wacht lastig karwei, alles-of-niets voor Portugal

Reacties

Het is zondag 22 juni. Wat staat er vandaag allemaal op het programma tijdens het WK in Brazilië? Alles wordt dagelijks op een rij gezet door Voetbal International.

België wacht lastig karwei, alles-of-niets voor Portugal

18.00 uur: België - Rusland
Een aansprekend affiche vandaag in Groep H, waarin België en Rusland elkaar ontmoeten. België heeft in Groep H uitstekende papieren om de volgende ronde te bereiken, na de overwinning op Algerije van dinsdag (2-1).

Toch is niet alles koek en ei bij de Belgen. De Rode Duivels wonnen weliswaar van Algerije, maar maakten met name voor rust een bijzonder povere indruk in aanvallend opzicht. Tegen Rusland, dat een bijzonder defensieve opvatting had in het duel met Zuid-Korea (1-1) kan dat weleens een probleem worden voor onze zuiderburen.

21.00 uur: Zuid-Korea - Algerije
Na België tegen Rusland staat met Zuid-Korea versus Algerije het andere affiche uit Groep H op het programma. Beide landen hebben de punten heel hard nodig om kans te houden op een plek in de volgende ronde. Dat geldt vooral voor Algerije, dat in tegenstelling tot de Koreanen nog puntloos is.

Algerije maakte dinsdag tegen België een prima indruk en is op voorhand de favoriet tegen Zuid-Korea, dat tegen Rusland niet heel sterk voor de dag kwam.

00.00 uur: Verenigde Staten - Portugal
We sluiten het WK-geweld vandaag af in Groep G, waarin de bijzonder interessante confrontatie tussen Portugal en de Verenigde Staten wordt afgewerkt. Voor Portugal volstaat alleen een driepunter na de rampzalige 4-0 nederlaag tegen Duitsland van maandag.

De VS staat er een stuk beter voor dan Portugal na de enigszins verrassende 2-1 zege op Ghana van begin deze week. Met een punt tegen het Zuid-Europese land zal Team USA, waar AZ-spits Aron Jóhannsson de spitspositie bezet, dan ook kunnen leven.

VI Oranje
Er zijn zondag twee uitzendingen van VI Oranje. De vroege editie begint om 19.50 uur en wordt uitgezonden op RTL 7. De hoofduitzending is te zien op RTL 4 en loopt van 22.50 uur tot middernacht. Presentator Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn de vaste tafelgasten in het Kurhaus te Scheveningen. Daarnaast schuiven er tijdens de hoofduitzending een voetbalgast en iemand van buiten de voetballerij aan. Zondag zijn dit Jan Boskamp en Erik van Muiswinkel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.