'Begrijp wel dat ze zeggen dat het een domme fout was'

Jan Vertonghen leek uit te groeien tot schlemiel van België, maar tot opluchting van de voormalig Ajacied werd Algerije alsnog verslagen.

In de 25ste minuut veroorzaakte Vertonghen een strafschop, waarna Algerije op voorsprong kwam. 'Wat er mis ging bij die penaltyfase? Ik stond aanvankelijk nog voor Feghouli, maar ik had verwacht dat Vince (Kompany, red.) de bal zou wegkoppen', reageerde Vertonghen tegenover Sporza. 'Ik had die overtreding natuurlijk niet moeten maken, dus ik begrijp wel dat de mensen zeggen dat het een domme fout was.'

'Tot dat moment speelden we iets te langzaam. Dat deden we na de rust beter', vervolgde de verdediger van Tottenham Hotspur. België speelde voor het eerst in exact twaalf jaar weer op een WK en dat was te merken. 'Logisch dat er druk was. De hele wereld kijkt naar ons, maar we lopen daar niet voor weg. Het is zeer belangrijk dat we niet beginnen met een nederlaag.'

Zondag wordt de tweede speelronde in Groep H afgewerkt. België ontmoet dan Rusland - dat met 1-1 gelijkspeelde tegen Zuid-Korea - en Algerije is de tegenstander van Zuid-Korea.