Wilmots en Pellegrini moeten Kompany weer missen

Manchester City kan opnieuw vier weken niet beschikken over Vincent Kompany. De aanvoerder liep zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Everton wederom een liesblessure op.

Wilmots en Pellegrini moeten Kompany weer missen

Kompany moest zich tegen Everton (3-1 zege) al na 34 minuten laten vervangen. Medisch onderzoek wees uit dat de mandekker minimaal vier weken rust moet houden. Daardoor ontbreekt hij onder meer tijdens de dubbele Champions League-confrontatie met CSKA Moskou en de competitietopper tegen Chelsea.

De blessure is niet alleen voor City-manager Manuel Pellegrini, maar ook voor de Belgische bondscoach Marc Wilmots slecht nieuws. Kompany mist door zijn blessure namelijk de WK-kwalificatieduels van België met Kroatië (thuis) en Wales (uit) van 11 en 15 oktober. In die wedstrijden verdedigt koploper België een voorsprong van vijf punten op achtervolger Kroatië.

Het is al de tweede keer dit seizoen dat Kompany met een lieskwetsuur kampt. De 27-jarige verdediger raakte op de openingsdag van de Premier League ook al geblesseerd aan zijn lies en stond als gevolg daarvan een kleine maand aan de kant. Daardoor ontbrak hij niet alleen drie wedstrijden bij Man City, maar moest hij zich ook afmelden bij Wilmots voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland (2-0) van 6 september.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen