Talisman Kompany reist met Man City af naar Tsjechië

Aanvoerder Vincent Kompany is met de selectie van Manchester City afgereisd naar Tsjechië voor het Champions League-duel met Viktoria Plzen van dinsdagavond.

Talisman Kompany reist met Man City af naar Tsjechië

Kompany raakte op de eerste speeldag van de Premier League (3-0 zege op Newcastle United) geblesseerd aan zijn lies. Sindsdien liet de Belgische mandekker drie wedstrijden schieten, maar hij lijkt in het uitduel met Plzen zijn rentree te kunnen maken.

De aanstaande rentree van Kompany komt manager Manuel Pellegrini erg goed uit. Sinds het wegvallen van de Belg is City namelijk in een kleine vormdip beland, met tegenvallende resultaten tegen Cardiff City (3-2 verlies) en Stoke City (0-0). Afgelopen weekend werd zonder Kompany wel met 0-2 van Hull City gewonnen.

Er bestaat een sterke relatie tussen het meespelen van Kompany en de prestaties van City. Sinds de verdediger in 2008 voor de club tekende, won City 55 procent van de duels waarin hij meespeelde. Van de wedstrijden waarin Kompany ontbrak, wonnen The Citizens slechts 46 procent, becijferde Sky Sports.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen