Kompany mist wellicht cruciale kwalificatieduels met België

Vincent Kompany ontbreekt waarschijnlijk in de WK-kwalificatieduels van België met Kroatië en Wales. De verdediger viel bij de thuiswedstrijd van Manchester City tegen Everton na 34 minuten uit met een liesblessure.

Kompany mist wellicht cruciale kwalificatieduels met België

De ernst van de kwetsuur is nog niet bekend, maar Engelse media suggereren dat de 27-jarige Belg minimaal vier weken uit de roulatie zal zijn. Kompany was net teruggekeerd van een eerdere blessure. Een scheurtje in een lies hield de Belgische aanvoerder van Manchester City een maand aan de kant.

Voor de Belgische bondscoach Marc Wilmots zal de mogelijke afmelding van Kompany een flinke domper zijn. Als de Rode Duivels vrijdag minimaal een punt pakken in Kroatië, dan zijn de Belgen namelijk zeker van deelname aan het WK in Brazilië. Vier dagen later wacht nog een thuiswedstrijd tegen Wales. Kompany is de aanvoerder van het Belgische elftal.

Pellegrini: 'Karakter getoond'
Ondanks het uitvallen van Kompany won Manchester City zaterdagmiddag in eigen huis met 3-1 van Everton. Dat stemde City-manager Manuel Pellegrini tevreden, liet hij weten aan Sky Sports. Nederlagen tegen Aston Villa (3-2) en Bayern München (3-1) gingen vooraf aan de overwinning op Everton. 'Ik ben met veel zaken gelukkig. We speelden zeer goed tegen een ongeslagen team, maar het was geen makkelijke wedstrijd. De wedstrijd tegen Bayern had mentale en fysieke consequenties, dus ik ben blij dat we vandaag karakter toonden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen