Wilmots: 'De spelers willen overschakelen naar hun sport'

Reacties

Bondscoach Marc Wilmots had liever gezien dat het oefenduel van het Belgische nationale elftal met Portugal dinsdag gewoon in Brussel was gespeeld. 'Ik ben tegen angst, maar ik respecteer de beslissing van de stad Brussel, die ons gevraagd heeft om niet te spelen', aldus Wilmots.

Wilmots: 'De spelers willen overschakelen naar hun sport'

Het duel zou oorspronkelijk in het Koning Boudewijnstadion in Brussel gespeeld worden, maar woensdag werd besloten het te verplaatsen naar het Portugese Leiria. Reden daarvoor zijn de terroristische aanslagen in de Belgische hoofdstad afgelopen dinsdag. Wilmots gaf zijn spelers een dag vrij om met hun familie te zijn, maar riep ze woensdag weer bijeen. 'Ik heb een kleine vergadering gehad en heb de spelers gezegd dat ze mij mochten aanspreken als ze een probleem hadden. Maar ik heb niemand gehoord', zei de trainer op zijn persconferentie.

'Vandaag hebben we bijna twee uur getraind. Het was zeer intensief, met veel duels. De spelers hadden honger en willen spelen. Ze willen overschakelen naar hun sport, uiteraard met respect voor de slachtoffers van de aanslagen', vertelt Wilmots. 'De spelers willen zelf spelen. Als ik gevoeld zou hebben dat ze geen zin hebben, dan zouden we niet gespeeld hebben', verklaart de 47-jarige oefenmeester. 'Het is jammer dat we zonder Belgische fans moeten spelen, maar ik wil eerst en vooral de Portugese bond bedanken voor deze kans.'

'Ik had enkele maanden geleden beslist om thuis te oefenen, om de spelers niet nog meer te belasten met een reis, want het programma is al zwaar genoeg', verklaart Wilmots zijn wens het duel in België af te werken. De laatste oefeninterland van De Rode Duivels op 17 november tegen Spanje werd vanwege terreurdreiging ook afgelast. 'Ik zou er geen drama van gemaakt hebben als de match niet gespeeld had kunnen worden', besluit de coach.

Op 28 mei vervolgt België de oefencampagne voor het EK met een wedstrijd in en tegen Zwitserland, waarna thuiswedstrijden tegen Finland en Noorwegen op het programma staan. Op 13 juni spelen de Belgen hun eerste wedstrijd op het toernooi tegen Italië. Ierland en Zweden zijn de andere tegenstanders in de poule.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.