UEFA ziet in lege stadions geen oplossing voor dreiging

Reacties

De UEFA is ervan overtuigd dat het verloop van het EK komende zomer niet in gevaar komt door alle terreurdreiging. Zelfs dat er hoe dan ook in volle stadions kan worden gespeeld.

UEFA ziet in lege stadions geen oplossing voor dreiging

Na de aanslagen in Brussel gingen de geruchten dat bij dreiging desnoods in lege stadions werd gespeeld, maar in een statement heeft de Europese voetbalbond nu laten weten daarin niet de juiste oplossing te zien. 'We zijn ervan overtuigd dat we voldoende maatregelen nemen om alle duels te laten doorgaan met publiek', aldus de UEFA.

De bond bereidt zich goed voor, mocht er een crisissituatie ontstaan tijdens het toernooi dat van 10 juni tot en met 10 juli in Frankrijk wordt gehouden. 'We nemen de veiligheid van alle betrokkenen bij het EK zeer serieus.'

Op 13 november waren er op de avond van Frankrijk - Duitsland aanslagen in Parijs, waarna een paar dagen later Duitsland - Nederland wegens de dreiging in Hannover werd afgelast. Door de aanslagen in Brussel wordt een oefenduel tussen België en Portugal komende dinsdag verplaatst van de Belgische hoofdstad naar Leiria.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.