Willem II, MVV en Eindhoven verzuimen koppositie te pakken

Willem II en MVV Maastricht hebben in een onderlinge confrontatie verzuimd de koppositie in respectievelijk de algehele stand en de tweede periode te pakken. Ook FC Eindhoven liet in de thuiswedstrijd tegen Excelsior de kans liggen om FC Dordrecht te onttronen als koploper van de Jupiler League.

Willem II, MVV en Eindhoven verzuimen koppositie te pakken

Willem II – MVV Maastricht 0-0
Willem II kwam tegen MVV in een thuiswedstrijd voor de tweede keer op rij niet verder dan 0-0. De Tilburgers hadden ondanks een rode kaart voor Robbie Haemhouts met name in de slotfase goede mogelijkheden om met een overwinning koploper FC Dordrecht voorbij te gaan in de stand, maar kwamen niet verder dan een bal tegen de lat.

MVV liet tegen tien Tricolores (op de foto vecht Ruud Boymans een kopduel uit met MVV'er Sjors Verdellen) de kans liggen om FC Volendam in de strijd om de tweede periodetitel te passeren. Voor de Maastrichtenaren betekende het tweede opeenvolgende gelijkspel dat daar na vijf duels echter geen sprake van was. FC Volendam heeft weliswaar eveneens negen punten, maar komt zondag nog in actie tegen De Graafschap.

FC Eindhoven – Excelsior 1-3
Excelsior won vrijdagavond voor het eerst sinds 7 september weer een uitwedstrijd en kwam in de periodestand daardoor, net als koploper Volendam en achtervolger MVV, op negen punten. FC Eindhoven had via Jens van Son nog wel antwoord op de 0-1 van Lars Hutten, maar bleef dat vervolgens schuldig toen Kevin van Diermen en Jordan Botaka scoorden. Daardoor verzuimden de Eindhovenaren gebruik te maken van het puntenverlies van Willem II en de koppositie al dan niet tijdelijk over te nemen van FC Dordrecht, dat twee punten meer heeft.

Overige uitslagen
FC Emmen – Almere City 2-1
FC Oss – Helmond Sport 2-3

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen