Volendam aan kop om periodetitel na triomf op Jong Twente

FC Volendam heeft zich uitstekend hersteld van de 3-0 nederlaag tegen Jong PSV van afgelopen maandag. De ploeg van trainer Hans de Koning won zondagmiddag op eigen veld wél van Jong FC Twente (4-2) en gaat daardoor vooralsnog aan kop in de tweede periode.

De beloftenploeg van de Tukkers heeft net als de reserveteams van PSV en Ajax de grootste moeite om zich staande te houden in de Jupiler League. De 4-2 nederlaag in Volendam is alweer de zesde van dit seizoen en de vijfde in de laatste negen wedstrijden.

Door de 2-0 overwinning van afgelopen maandag op FC Dordrecht leken de jonge Twentenaren de weg omhoog weer te hebben ingezet, maar Volendam zette de spelers van het beloftenelftal van coach Jan Zoutman hardhandig met beide benen op de grond.

Dankzij goals van Damien Menzo (links op foto), Henny Schilder en Soufiane Laghmouchi stond het na nog geen uur al 3-0. Cas Peters deed in de 79ste minuut nog wat terug namens Jong Twente, maar kon daarmee een nederlaag niet meer voorkomen. Drie minuten later maakte invaller Henk Veerman met de vierde Volendamse treffer van de middag een einde aan alle Twentse illusies, die ook Jari Oosterwijk ondanks een late tegentreffer geen nieuw leven kon inblazen.

Met dertien punten blijft Jong FC Twente daardoor in de onderste regionen bivakkeren. FC Volendam kruipt daarentegen juist weer richting de (sub)top, daar waar het gezien de tweede plaats en de koppositie van vorig seizoen ook thuishoort. Bovendien gaat Volendam aan kop in de tweede periode, al heeft Sparta Rotterdam daarin nog een wedstrijd te goed.