Dordrecht behoudt met tien man koppositie Jupiler League

FC Dordrecht heeft vrijdagavond uiterst knap met tien man een 0-1 achterstand omgedraaid in een 4-2 overwinning in de topper tegen FC Emmen. Dat terwijl concurrent Sparta Rotterdam juist een steek liet vallen in Maastricht.

FC Dordrecht-FC Emmen 4-2
Het thuisduel begon desastreus voor FC Dordrecht, waar Josimar Lima een rampzalige rentree kende na zeven weken blessureleed. Voor zijn overtreding in het zestienmetergebied kreeg hij een directe rode kaart. Tot overmaat van ramp zette Shkodran Metaj in de zevende minuut de strafschop om in het openingsdoelpunt.

Des te knapper was het dat Dordrecht via goals van Paul Gladon en Rihairo Meulens tóch met een 2-1 voorsprong ging rusten.

Ook na rust kon Emmen tegen de tien van Dordt een nederlaag niet voorkomen. Giovanni Korte maakte er na een uur zelfs 3-1 en even later 4-1 van. In de slotfase deed Frank Olijve nog wat terug voor Emmen, maar dat was voor de statistieken. Hierdoor is Dordrecht met 26 punten uit dertien optredens nog altijd de trotse koploper van de Jupiler League. Emmen heeft twintig punten en blijft subtopper.

MVV Maastricht-Sparta Rotterdam 1-1
Hoewel Sparta voor aanvang van vanavond niet bovenaan stond had de Rotterdamse ploeg na elf duels wel de minste verliespunten. Des te pijnlijker was het optreden in Limburg. In de beginfase kreeg MVV al enorme kansen. Adnan Seserovic zag zijn inzet van de lijn gehaald worden en Maic Sema raakte de lat.

Kort na rust kreeg MVV de beloning. Sven Braken maakte het openingsdoelpunt. Diep in blessuretijd zorgde Steef Nieuwendaal voor een remise, waardoor Sparta vier punten achter staat op streekgenoot Dordrecht. Wel hebben de Spartanen nog een duel te goed. MVV is opgeklommen naar de gedeelde vijfde stek.

Almere City FC-FC Eindhoven 0-4
In Almere bleek Eindhoven duidelijk een maatje te groot. Nayib Lagouireh en Jens van Son scoorden voor rust. Na de onderbreking volgde al snel de nekslag. Donny de Groot bepaalde de eindstand met twee goals op 0-4, waardoor FC Eindhoven nu tweede is. Fabian Serrarens haalde vanwege zijn rode kaart  het einde niet bij de thuisploeg. Almere City bungelt nog altijd in de onderste regionen.

Helmond Sport-Jong PSV 1-1
Luciano Narsingh bewees de voorbije week al dat hij helemaal terug is na maanden van afwezigheid door een knieblessure. Bij Helmond Sport liet hij met zijn derde goal in de Jupiler League opnieuw zijn waarde voor de Eindhovenaren zien. Het was niet voldoende voor de overwinning. In de slotfase bezorgde Davy Brouwers Helmond Sport de gelijkmaker. Jong PSV kreeg met veertien punten aansluiting met de onderkant van de middenmoot. Helmond Sport schurkt tegen de subtop aan.