Helmond Sport pakt alsnog overwinning in slotseconden

Een doelpunt van Dave Nieskens in de extra tijd heeft Helmond Sport een 3-2 zege opgeleverd bij Telstar. Serhat Koç en Daryl van Mieghem scoorden beiden twee keer in de reguliere speeltijd.

Na een klein halfuur zorgde Koç ervoor dat de bezoekers uit Helmond de leiding namen. Hij pikte een mislukt schot van Kevin Visser op en vond daarna de hoek van het doel. Tien minuten voor rust kon Van Mieghem de thuisploeg op gelijke hoogte brengen, nadat Helmond een voorzet van Sjaak Lettinga slecht verwerkte. Drie minuten later zette Koç Helmond opnieuw op voorsprong. Zijn schot viel via het been van een Telstar-verdediger over doelman Cor Varkevisser heen.

Vlak na de hervatting maakte Telstar wederom de gelijkmaker. Van Mieghem maakte zijn tweede van de middag, nadat Matusiwa de bal perfect had voorgegeven.

In de 94ste minuut zorgde Nieskens - die vier minuten eerder was ingevallen - met een kopbal uit een corner alsnog voor een 3-2 overwinning van de bezoekers. Helmond Sport (7de) en Telstar (10de) staan beiden in de middenmoot van de Jupiler League.

Eerder op de dag werd het andere duel in de Jupiler League, Sparta Rotterdam-Achilles '29, vanwege de overvloedige regenval afgelast.