Willem II moet oppassen voor Excelsiors bliksemstart

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Willem II probeert tegen Excelsior een einde te maken aan een zwakke reeks.

Willem II moet oppassen voor Excelsiors bliksemstart
Speelronde: 6
Aftrap: zaterdag 17 september, 20.45 uur
Scheidsrechter: Richard Liesveld

• Willem II boekte in de eerste vijf speelrondes slechts één zege, maar dat was wel tegen Ajax. Excelsior is met negen punten bezig aan een zeer goede seizoenstart.

• De afgelopen seizoenen presteerde Willem II in Eredivisieverband matig tegen Excelsior. Toch is de algemene balans nog in Tilburgs voordeel met zes overwinningen, twee gelijke spelen en twee nederlagen.

• De laatste thuiszege dateert van negen seizoenen geleden. Dat was meteen wel een duidelijke. Excelsior werd destijds met een 6-0 nederlaag naar huis gestuurd door Willem II.

• In 2016 heeft Willem II nog geen enkele keer in eigen huis gewonnen in competitieverband. Alle andere clubs uit de hoogste twee Nederlandse divisies kwamen minimaal eenmaal tot winst.

 De afgelopen seizoenen presteerde Willem II in Eredivisieverband matig tegen Excelsior.
De afgelopen seizoenen presteerde Willem II in Eredivisieverband matig tegen Excelsior.

• Excelsior hoopt een negatieve mijlpaal uit te stellen. De Kralingers staan momenteel op 199 uitnederlagen in het kader van de Eredivisie.

• Een fraaie statistiek voor Excelsior: de ploeg uit Rotterdam koesterde dit Eredivisie-seizoen al 289 minuten een voorsprong, langer dan welk team ook.

• Voor de equipe van trainer Mitchell van der Gaag lonkt een clubrecord. Excelsiors beste score na zes Eredivisie-wedstrijden is namelijk tien punten. Bij een zege wordt deze prestatie met twee punten verbeterd.

• Wat de specialiteit van het huis is van Excelsior? Scoren in de beginfase. Van de vijf keer dat de Kralingers deze jaargang op 1-0 kwamen, gebeurde dat liefst vier keer binnen vijftien minuten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.