Willem II klimt ten koste van Cambuur uit degradatiezone

Reacties

Willem II heeft door een overwinning in de cruciale thuiswedstrijd tegen SC Cambuur (3-0) voorlopig afstand genomen van de onderste regionen in de Eredivisie. Voor de ploeg uit Leeuwarden nemen de zorgen alleen maar toe.

Willem II klimt ten koste van Cambuur uit degradatiezone

Het is op dit moment nauwelijks voor te stellen, maar een jaar geleden was het duel tussen Willem II en Cambuur de strijd tussen de nummer negen en acht van de Eredivisie. Twee ploegen die zelfs droomden van deelname aan de play-offs om Europees voetbal en uiteindeijk na een zorgeloos seizoen hoopten door te pakken in de nieuwe jaargang.

Voor beide teams geldt echter dat ze inmiddels in de onderste regionen van de Eredivisie te vinden zijn, wat het spelbeeld in Tilburg niet ten goede kwam. Strijd was er voldoende tussen de huidige nummer vijftien en zeventien, maar kansen waren er in het eerste uur amper. Er had er één kunnen onstaan als Nick van der Velden namens Willem II de bal beter onder controle had gekregen in de openingsfase. Het eerste doelpunt kwam dan ook compleet uit de lucht vallen.

Voorsprong
Guus Joppen zette de Tilburgers na elf minuten op voorsprong, door uit een vrije trap van Stijn Wuytens bij de tweede paal binnen te koppen. De bal was lang onderweg en de hoek was moeilijk, maar keeper Harm Zeinstra liet zich desondanks verrassen door de inzet van de linksback. En dat dwong de bezoekers, die nog steeds zonder zege zijn in dit seizoen en al twintig Eredivisie-duels in totaal, toch ook eens uit hun schulp te kruipen. Iets wat pas na rust gebeurde.

Guus Joppen kopt vanuit een moeilijke hoek de 1-0 binnen namens Willem II.
Guus Joppen kopt vanuit een moeilijke hoek de 1-0 binnen namens Willem II.

Via aanvoerder Sjoerd Overgoor beten de bezoekers voor het eerst van zich af, maar zijn schot smoorde tegen het lichaam van Dries Wuytens. Aan de overkant behoedde Zeinstra zijn ploeg voor een grotere achterstand op een inzet van Van der Velden, die door invaller Lesly de Sa was vrijgespeeld. Bartholomew Ogbeche stuitte in de tegenstoot op Kostas Lamprou, die ook een schot van Sander van de Streek pakte.

Genadeloos
Op het moment dat Cambuur de regie langzaam naar zich toe leek te trekken, sloeg Willem II echter genadeloos toe. Dries Wuytens had uit een scrimmage nog nagelaten de Tilburgse voorsprong te verdubbelen, maar Erik Falkenburg tikte daarna raak uit een corner. De bal hobbelde met wat geluk binnen, voor alweer zijn achtste treffer van het seizoen. Voor zover het duel op dat moment nog niet beslist was, deed Stijn Wuytens dat daarna met een rake vrije trap (3-0).

Willem II neemt door de zege vier punten afstand van nummer zestien FC Twente. Cambuur blijft voorlaatste, met twee punten meer dan hekkensluiter De Graafschap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.