Willem II en SC Cambuur minst scorende ploegen in 2015

Reacties

● Willem II won drie van de vijf thuiswedstrijden tegen SC Cambuur in de Eredivisie, maar bleef bij de laatste twee ontmoetingen in het Koning Willem II-stadion zonder zege (G1, V1).

Willem II en SC Cambuur minst scorende ploegen in 2015

● Willem II (38 doelpunten) en SC Cambuur (34 goals) zijn van alle niet-promovendi de huidige Eredivisie-ploegen met de minste doelpunten in 2015.

De Tricolores wonnen al vier thuiswedstrijden op rij niet; in september 2012 kwamen de Tilburgers voor het laatst niet tot winst in vijf opeenvolgende competitieduels in eigen huis.

● Willem II won de meest recente Eredivisie-wedstrijd en kwam afgelopen mei voor het laatst tot twee overwinningen op rij.

● Nick van der Velden bereidde drie van de laatste vier Willem II-doelpunten voor en was al bij meer Eredivisie-doelpunten betrokken dan in heel 2014/15 (één goal, één assist).

    Nick van der Velden groeit dit seizoen in zijn rol als aangever bij Willem II.
    Nick van der Velden groeit dit seizoen in zijn rol als aangever bij Willem II.

    ● SC Cambuur heeft al negentien competitiewedstrijden niet gewonnen, de langste reeks voor een Eredivisie-club sinds NEC in oktober 2013 (twintig duels).

    ● Cambuur is de eerste ploeg zonder zege na veertien speelronden in de Eredivisie sinds tegenstander Willem II in het seizoen 2010/11.

    ● De Leeuwarders zijn de enige Nederlandse club in het betaalde voetbal zonder uitoverwinning dit kalenderjaar.

    ● Cambuur staat momenteel op 99 Eredivisie-doelpunten in uitwedstrijden (141 treffers in thuisduels).

    ● De laatste zes Eredivisie-doelpunten in uitwedstrijden van SC Cambuur kwamen van Sander van de Streek en Bartholomew Ogbeche (beiden drie).

    Bron: Opta Sports

    Bekijk hier al onze video's
    Gerelateerde artikelen
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.