Willem II hoopt op 'gouden hand' Van de Looi

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens lichten we acht feiten eruit. Deze keer aandacht voor Willem II - Vitesse, de vierde en laatste wedstrijd op zaterdag.

Willem II hoopt op 'gouden hand' Van de Looi
Speelronde: 1
Aftrap: zaterdag 6 augustus, 20.45 uur
Scheidsrechter: Allard Lindhout

• Zowel Willem II als Vitesse nam in de zomer afscheid van de trainer. Bij de Tilburgers werd Erwin van de Looi aangesteld als opvolger van Jurgen Streppel, terwijl bij Vitesse Henk Fraser het stokje overnam van Rob Maas.

• Slechts zes keer rekende Willem II in Eredivisieverband af met Vitesse in eigen huis. Elf keer gingen de Tilburgers onderuit en negen keer eindigde het duel onbeslist.

• Willem II kwam in zijn laatste vier openingsduels in de Eredivisie niet tot winst. De laatste keer dat de equipe hierin wél slaagde was in 2009. Uitgerekend Vitesse werd destijds met 3-1 verslagen.

• Afgelopen seizoen scoorde geen enkele invaller bij Willem II, als enige team in de Eredivisie. Van de Looi daarentegen was de trainer van de club met de meeste scorende invallers, twaalf bij FC Groningen.

Ricky van Wolfswinkel: na vijf jaar terug in de Eredivisie.
Ricky van Wolfswinkel: na vijf jaar terug in de Eredivisie.

• Vitesse versterkte zich ruim een week geleden met Ricky van Wolfswinkel. De 27-jarige aanvaller werkte in het seizoen 2010/11 zijn laatste Eredivisie-wedstrijd af, in dienst van FC Utrecht.

• Door een dramatische reeks aan het einde van het seizoen liep Vitesse afgelopen seizoen een ticket voor de play-offs mis. De Arnhemmers pakten slechts drie punten in de laatste zes competitieduels.

• Ook Willem II is dit kalenderjaar allerminst op dreef. De Tricolores verzamelden slechts elf punten. Alleen het gedegradeerde SC Cambuur presteerde met vijf punten nog zwakker.

• De grote vraag is of Vitesse dit seizoen beter om kan gaan met tegenslagen. De Arnhemmers wonnen afgelopen seizoen geen enkele wedstrijd na een achterstand.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.