Willem II dichter bij play-offs dankzij trefzekere Ben Sahar

Ben Sahar heeft Willem II een nipte overwinning bezorgd tegen FC Dordrecht (2-1), dat daardoor weer een stap dichter bij degradatie is.

Beide clubs promoveerden afgelopen seizoen naar de Eredivisie, maar het verschil is in de huidige jaargang erg groot. FC Dordrecht is hekkensluiter met een grote achterstand op de nummer zeventien, terwijl Willem II mag dromen van Europa.

Zaterdag was het verschil tussen beide ploegen ook erg groot. In een open wedstrijd kreeg de thuisclub - zonder echt goed te spelen - kansen, maar doelman Filip Kurto voorkwam een Tilburgse voorsprong. Tot de 39ste minuut, want toen opende Ben Sahar de score na een uitstekende steekpass van Ali Messaoud.

Ook na rust was Willem II de bovenliggende partij en na een uur besliste Ben Sahar de wedstrijd door attent te reageren op een rebound. De ploeg van trainer Jurgen Streppel verzuimde daarna verder uit te lopen. Samuel Armenteros miste bijvoorbeeld een grote kans, waardoor FC Dordrecht het nog spannend kon maken.

Volledig vanuit het niets kwamen de bezoekers namelijk via Anthony Biekman terug in de wedstrijd. De invaller scoorde na een snelle uittrap van Kurto, maar dichter bij kwam FC Dordrecht niet meer. De achterstand op Go Ahead Eagles blijft daardoor - met nog acht wedstrijden voor de boeg - acht punten voor de hekkensluiter.

Willem II strijgt door de overwinning naar de achtste plaats in de Eredivisie, die aan het einde van dit seizoen mogelijk rechtgeeft op een plek in de play-offs om Europees voetbal. Dat moet PEC Zwolle wel de KNVB-beker winnen. Als dat niet gebeurt, moet Willem II zevende worden om deel te nemen aan de play-offs. PEC bezet op dit moment die positie, met vier punten voorsprong en een duel minder gespeeld.