Wilkshire wilde terug naar Rusland, FIFA het grote kwaad

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Wilkshire wilde terug naar Rusland, FIFA het grote kwaad

'Ik miste ook de Russische competitie en mijn vrouw wilde terug naar Rusland'
Luke Wilkshire vertelt in het Russische R-Sport dat er meer redenen waren dan zijn sportieve toekomst bij Feyenoord om te kiezen voor een transfer naar Terek Grozny.

'Hoe het ook afloopt met Franz Beckenbauer, hij blijft voor mij een uitgesproken fijne vriend. De oorzaak van het kwaad is de FIFA. Daar was schijnbaar een cultuur, waarbij corruptie intern normaal was.'
Dietmar Hopp, miljardair en de mecenas van Huub Stevens' 1899 Hoffenheim, neemt Beckenbauer in bescherming voor diens dubieuze rol het WK in 2006 naar Duitsland te halen. Volgens Hopp is het sowieso de beste oplossing om de FIFA helemaal achter zich te laten (Allianzdeutschland.de)

Francesco Becchetti moet voorlopig de wedstrijden van zijn League Two-club Leyton Orient aan zich voorbij laten gaan. De Engelse bond heeft de Italiaanse voorzitter voor zes duels geschorst na een bizar incident op Boxing Day. Becchetti schopte na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Portsmouth (3-2), waarbij opvallend genoeg Leyton-assistent Andy Hessenthaler het slachtoffer was.

'Een wedstrijd is als een training voor hem.' 
• Jamie Vardy is een fenomeen in de Premier League. Maar het geheim van de doelpuntenmachine van Leicester City zijn in elk geval niet zijn inzet op het trainingsveld. Manager Claudio Ranieri onthulde dat Vardy al zeker een maand niet heeft getraind. 'Het is lastig om te zeggen wanneer hij voor het laatst helemaal fit was', aldus de Italiaan.

'In sport lijd je als je verliest. Je wilt dan in elk geval weten of die ander beter was zonder vals te spelen. Ik heb vaker gezegd dat we helden eren die in werkelijkheid valsspelers waren.'
Arsène Wenger zit nimmer om een mening verlegen. Dit keer herhaalt de Franse manager van Arsenal zijn strijd tegen doping.

James Tarkowski wacht waarschijnlijk meer dan alleen een waarschuwing na zijn opvallende verzoek aan de vooravond van de wedstrijd van Brentford tegen Burnley.  Manager Dean Smith had een basisplaats voor de 23-jarige verdediger in het hoofd. Tarkowski verklaarde zichzelf echter niet inzetbaar, met waarschijnlijk zijn mogelijke transfer naar Burnley (!) als reden.

Joaquín Guzmán Loera, beter bekend onder zijn bijnaam El Chapo, heeft overwogen om Chelsea te kopen, meldt Sport. De Mexicaanse drugsbaas is helemaal gek van voetbal en wilde in eerste instantie Arsenal overnemen. Die club bleek echter te duur, maar met zijn geschatte vermogen van één miljard dollar was Chelsea jaren geleden wel haalbare kaart. Uiteindelijk zat de politie El Chapo dwars, want vorige week werd hij na een maandenlange zoektocht gevonden, gearresteerd en terug naar de gevangenis gebracht.

• Het is de verwachting dat Didier Drogba op korte termijn wordt aangesteld als assistent van Guus Hiddink bij Chelsea. Op dit moment staat de spits nog als speler onder contract bij Montreal Impact. De Ivoriaan is echter al in Engeland en woonde in Londen de NBA-wedstrijd tussen de Toronto Raptors en Orlando Magic bij. Basketbalfan Drogba liet zien zelf ook een aardig balletje te kunnen gooien.

• Neil Custis heeft sportief gereageerd op de belediging die hij ontving van Louis van Gaal. De manager van Manchester United noemde de journalist van The Sun afgelopen weekend een 'fat man', een dikzak. Als tegenreactie heeft Custis nu laten weten dat hij Van Gaal uitdaagt. Custis wil voor het einde van het seizoen 28 pond, ruim twaalf kilogram, zijn afgevallen en daagt Van Gaal uit om met Manchester United meer dan 28 punten te pakken in de tweede seizoenshelft. De winnaar van de uitdaging moet duizend pond, ruim 1300 euro, overmaken aan een goed doel naar eigen keuze.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.