Kauwgom-affaire bij Villa, 'Van der Wiel' schittert in jurk

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kauwgom-affaire bij Villa, 'Van der Wiel' schittert in jurk

Lionel Messi was de hoofdpersoon bij het FIFA-gala, maar zoals VI-lezer Kenny Virani op Facebook scherp opmerkte was er op de tweede rij een opvallende bijrol voor Gregory van der Wiel, die voor de gelegenheid een rode jurk uit de kast had getrokken.

'Ze zeiden ons dat we op konden rotten.' • Wisselspelers Brad Guzan (foto boven) en Joleon Lescott zagen het 1-1 gelijkspel van Aston Villa bij Wycombe Wanderers niet bepaald als een wanprestatie. De twee vochten tijdens het FA Cup-duel zelfs onderling een wedstrijdje je-kauwgompje-zo-ver-mogelijk-wegspuwen uit en daarmee haalde het duo de woede van de eigen fanschare op de hals. Toen zij op hun houding werden aangesproken, ontstond een verhitte discussie en beet Lescott de supporters toe dat ze 'op konden rotten'. Manager Remi Garde wilde er een dag later niet al te diep op ingaan en zei: 'De spelers moeten te allen tijde professioneel blijven.' (Vitalfootball.co.uk)

 • Wat een sublieme variant!

'Als je tegen iemand in Duitsland zegt dat je opnieuw moet spelen als je gelijkspeelt in het toernooi om de FA Cup, zegt diegene: "Wat?!" Dat is het hier: voetbal, voetbal, voetbal.'

• Liverpool-manager Jürgen Klopp valt in Engeland van de ene verbazing in de ander. Door het 2-2 gelijkspel bij Exeter City moeten The Reds op herhaling, terwijl de Duitse hoofdcoach gewend was dat een bekerduel er na een mogelijke verlenging en strafschoppen erop zat en een halve finale slechts één wedstrijd besloeg. 'Er waren mensen in Duitsland die me na de 1-0 overwinning op bezoek bij Stoke City in het toernooi om de League Cup feliciteerden met onze plek in de finale. Maar we spelen nog een return!' (Sky Sports)

'Pep is zo ervaren en geslepen, die zorgt er vast voor dat hij een selectie van minstens 35 spelers heeft.'

• Klopp waarschuwt Pep Guardiola met zijn woorden over het drukke speelschema in Engeland, maar stelt dat de huidige hoofdcoach van Bayern München – die graag in de Premier League aan de slag zou gaan – zich ongetwijfeld zal wapenen tegen dat grote gevaar. (Sky Sports)

• Voor Kevin van Veen kwam er zondag een droom uit. De spits nam het in het toernooi om de FA Cup met Scunthorpe United op tegen Chelsea, ging met 2-0 onderuit, maar mocht wel shirtjes ruilen met de spelers van The Blues.

'Is het altijd de schuld van de trainer?'

• Het is de vraag die nog altijd speelt bij Carlo Ancelotti. De Italiaan werd door voorzitter Florentino Pérez op straat gezet bij Real Madrid en datzelfde lot was zijn opvolger Rafael Benítez beschoren. Hij moest halverwege het seizoen zijn biezen pakken en dat is moeilijk te begrijpen voor Ancelotti, al heeft hij wel vertrouwen in de opvolger van de Spanjaard: zijn voormalig assistent Zinedine Zidane. 'Ik denk dat hij de leider van Real kan zijn.'

'Bij Twente trainde ik met name de eerste jaren wel drie keer per dag, maar mensen zagen alleen maar vrouwen, auto's, kleding en vakanties.'

• Nu hij transfervrij en clubloos is heeft Nikolay Mihaylov genoeg tijd voor al die bijzaken, maar hij wil weer aan de bak. Het contract van de ex-doelman van FC Twente werd onlangs verscheurd door het Turkse Mersin, dus de Bulgaar is vrij om te gaan en staan waar hij wil. 'Gedurende deze zes maanden zal ik naar het sportieve moeten gaan kijken, in plaats van het financiële plaatje', zegt hij in alle eerlijkheid in een interview met Twente Insite.

'Ik zie hem als mijn kleine broer en probeer hem waar nodig te ondersteunen en te helpen. 2016 wordt zijn jaar.'

Anwar El Ghazi dicht zijn maatje Abdelhak 'Appie' Nouri, die in het oefenduel met Hamburger SV zijn officieuze debuut maakte voor de hoofdmacht van Ajax, een mooie toekomst toe. De   (De Telegraaf)

'Ideaal zou zijn dat Feyenoord in de Eredivisie en Jong Feyenoord in de Jupiler League speelt.'

• Trainer Giovanni van Bronckhorst schetst in een interview met het AD een ideaalbeeld, maar weet dat het voorlopig bij schetsen zal blijven. De beloften van de Rotterdamse Eredivisionist komen namelijk – wegens financiële problemen uit het verleden - uit in de onofficiële beloftencompetitie en daarin is promotie naar de Eerste- of Tweede Divisie niet mogelijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.